Türkiye'nin sesi kısılmak istenmiştir

Türkiye'nin sesi kısılmak istenmiştir

İGF Genel Başkanı Adem Alemdar İsrail'in Gazze'de Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya yönelik saldırısını şiddetle kınayarak, "Dünyada şu anda Amerikan emperyalizmine ses çıkaran ve karşı gelen Türkiye'nin sesi kısılmak istenmiştir" dedi

 

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar  İsrail'in Gazze'de Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Saldırının haber alma özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğuna dikkat çeken Adem  Alemdar, şunları kaydetti:

"İsrail'in Anadolu Ajansının Gazze'deki bürosunu vurduğunu üzülerek haber aldık. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halkın haber alma özgürlüğüne yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Tam da BM'nin 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü ilan ettiği günün yıl dönümünde, yapılan katliamları dünyaya duyuran yegane haber ajansının hedef alınması çok manidar. Türkiye basın özgürlüğü konusunda iddia edildiği veya algıyla yaratılmaya çalışıldığı gibi kötü değil bilakis dünyanın en özgür ülkesidir. Dünyada şu anda Amerikan emperyalizmine ses çıkaran ve karşı gelen Türkiye'nin sesi kısılmak istenmiştir. Bu iğrenç saldırıdan dolayı başta Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı olmak üzere Ajans çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sesimizin özgürce daha gür çıkacağını dünyaya bir kez daha haykırıyoruz."

Alemdar, saldırı nedeniyle AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile tüm ajans çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :