Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği rezidansının tanıtımı yapıldı

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği rezidansının tanıtımı yapıldı

PARİS (AA) - Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın eşi Tülay Musa'nın ev sahipliğinde Büyükelçilik rezidansın tanıtımı yapıldı....

PARİS (AA) - Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın eşi Tülay Musa'nın ev sahipliğinde Büyükelçilik rezidansın tanıtımı yapıldı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde, Tülay Musa'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın eşi Maria Vadillo Le Drian, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Maurice Gourdault-Montagne'ın eşi Amanda Galsworthy, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'in eşi Helene Fries, Türkiye'nin Paris Başkonlosu Görkem Barış Tantekin'in eşi Damla Tantekin ile çok sayıda diplomatik temsilcinin eşi katıldı.

Tülay Musa, açılış konuşmasında, başta Maria Vadillo Le Drian olmak üzere etkinliğe gelenlere teşekkür etti.

Rezidansın tarihinin oldukça eskiye dayandığını anlatan Musa, Türkiye 1954'te satın alınmadan önce rezidansın isminin 18. yüzyılda yaşayan ve aynı zamanda Kraliçe Marie-Antoinette'in de yakın dostu olan Prenses Lamballe'den alan Hotel de Lamballe olduğunu kaydetti.

Sanat tarihçisi Nicole Tordjman ise konuşmasında bu etkinlikte yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hotel de Lamballe'ın tarihine değinen Tordjman, Fransa ile Türkiye arasında önemli ve yakın diplomatik ilişkilerin o dönemden bugüne devam ettiğini hatırlattı.

Tordjman, Paris'in Passy Mahallesi'nde inşa edilen yapının 18. yüzyılın mimari özelliklerine göre yenilendiğini söyledi.

Türkiye'nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun da yaptığı konuşmada rezidansta bulunan Türk halıları hakkında bilgi verdi.

Musa, konuşmalarının ardından davetlilere rezidansı gezdirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :