Türkiye'nin olimpiyat tarihine geçmek için çalışıyor

Türkiye'nin olimpiyat tarihine geçmek için çalışıyor

Triatlon dalında olimpiyatlara katılan ilk sporcu olma hedefini 2015'te Bakü'de, yarışı tamamlamasına bir kilometre kala sakatlanması yüzünden kaçıran Ece Bakıcı, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlanıyor- Milli triatloncu Ece Bakıcı:- "En zorlayan

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - İzmirli 25 yaşındaki milli triatloncu Ece Bakıcı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Triatlon dalında Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan Ece Bakıcı, Türkiye'nin bu dalda olimpiyatlardaki ilk sporcusu olma unvanını, 2015'te Bakü'de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunları'nda, finişe bir kilometre kala sakatlanıp yarışı tamamlayamaması yüzünden alamadı. Kalça eklemi sakatlığı yüzünden ameliyat olmazsa yürüyememe riskiyle karşı karşıya kalan Bakıcı, olimpiyat hedefini ertelemek zorunda kaldı.

Sakatlığının geçmesinin ardından çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Ece, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak, geç de olsa bu alandaki ilk Türk triatloncu olmayı hedefliyor.

Milli sporcu Ece Bakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıllık yüzme geçmişinden sonra 6 yıldır triatlon yaptığını dile getirdi.

Yüzmede elde ettiği başarıların ardından daha ileri gitmek için arayış içindeyken triatlon sporuyla tanıştığını anlatan Ece, "Türkiye şampiyonlukları benim için yeterli değildi. O yüzden hem yüzmenin içinde olduğu hem de beni daha zorlayacak bir branş olsun istedim. Bu da triatlonla mümkündü o yüzden triatlonu seçtim." dedi.


- "Olimpiyatlar tek hedefim"


Spor yaşantısında basamakları yavaş yavaş tırmandığını, koyduğu hedeflerin biri hariç hepsini başardığını belirten Ece Bakıcı, şöyle devam etti:

"Önce Türkiye şampiyonluğuydu hedefim. Onu elde ettim. Sonrasında Avrupa şampiyonluğuydu, Avrupa'daki derecelerdi... Olimpiyat için çok uğraştım. Bu süreçte Bakü'deki oyunlara katılma hakkı kazandım. Bakü'de talihsiz bir kaza geçirdim. Olimpiyatlara katılma hakkı kazanamadım. Bu şekilde ilerliyorum. Olimpiyat basamağındayım şu anda. Dileğim hedeflerime uzanmak."

Sakatlıktan sonra durumunun eskisinden daha iyi olduğunu belirten Ece, "En zorlayan şey koşuydu geri dönmek için. Şu an derecelerim eski derecelerimden daha iyi. Daha kuvvetli geliyorum. 2020 Tokyo olimpiyatları için hazırlık sürecindeyiz. Yavaş yavaş derecelerimde gelişmeler görüyoruz. 2020'de Tokyo'da biz de yer alacağız." ifadelerini kullandı.


- "Azmi ile örnek bir triatloncu"


Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik de Ece Bakıcı'nın dayanıklılık ve çalışma azmi ile örnek bir triatloncu olduğunu dile getirdi.

Ece'nin yaşadığı talihsiz sakatlığa rağmen geri dönüşü ile çok özel sporcu olduğunu kanıtladığını ifade eden Çelik, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda en iyi yerde olacağı inancını taşıdığını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :