Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin 66. yıl dönümü

Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin 66. yıl dönümü

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Çonkar:- "NATO'nun güney sınırında ittifakın karşılaştığı tehditlerle mücadele eden ülkemizin bu mücadelesine bütün müttefiklerin koşulsuz şekilde, terör örgütü ayrımı yapmadan destek olması ittifaktan en ö

ANKARA (AA) - NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, "NATO'nun güney sınırında ittifakın karşılaştığı tehditlerle mücadele eden ülkemizin bu mücadelesine bütün müttefiklerin koşulsuz şekilde, terör örgütü ayrımı yapmadan destek olması ittifaktan en önemli beklentimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Çonkar, Türkiye'nin Kuzey Atlantik İttifakına (NATO) üye oluşunun 66. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin NATO'ya üye oluşunun 66. yıl dönümünü kutlamaktan duyulan kıvancı kaydeden Çonkar, "Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütüne 1952 yılında üyeliğimizin gerçekleştiği 18 Şubat, Türkiye için yalnızca güvenlik mülahazasıyla atılmış bir adımı değil, aynı zamanda ülkemizin dünya barışı ve güvenliğine elinden gelen her türlü desteği sağlama kararlılığını temsil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Küresel boyutta yeni sınama ve tehditlerin ortaya çıktığı bu dönemde tehditlerin bertaraf edilmesi ve fırsatların kazanımlara çevrilebilmesi için diyalog ve iş birliğinin geliştirilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Çonkar, NATO'yu küresel görevlerinin gerektirdiği doğru bakış açıları ve buna uygun güçle donatmak için her zamankinden daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Çonkar, mesajına şöyle devam etti:

"Bu noktada NATO'nun güney sınırında ittifakın karşılaştığı tehditlerle mücadele eden ülkemizin bu mücadelesine bütün müttefiklerin koşulsuz bir şekilde, terör örgütü ayrımı yapmadan destek olması ittifaktan en önemli beklentimizdir. Bu beklentimizin karşılanması, kurulduğu günden bu yana taşıyıcı sütunlarını kolektif savunma ve ortak güvenlik ilkelerinin oluşturduğu NATO'nun meşruiyeti açısından kritik öneme haizdir. Müttefiklerimizin birtakım terör örgütlerine destek vererek çeşitli yollarla bu terör örgütlerine uluslararası meşruiyet kazandırma çabasına girmesi ne NATO değerleri ile ne de ittifak ilişkisi ile bağdaşmaktadır."

NATO PA'nın parlamenter diplomasinin kurumsallaşmış bir yapısı olarak 60 yılı aşkın süredir bu amaçla faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Çonkar, NATO PA toplantılarının ittifak politikalarının başarıya ulaştırılmasında önemli rolü olduğunu bildirdi.

Çonkar, mesajını "NATO PA Türk Delegasyonu, dünya barış, istikrar ve güvenliğine elinden gelen her türlü desteği sağlama kararlılığı çerçevesindeki çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en etkili biçimde devam edecektir." ifadesiyle sonlandırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :