Türkiye'nin mirasları, Eshab-ı Kehf'te sergileniyor

Türkiye'nin mirasları, Eshab-ı Kehf'te sergileniyor

TUTAP, Türkiye'ki UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan eserleri, Afşin'de sergiliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Tanıtım Platformu (TUTAP) tarafından Türkiye'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan eserler, Eshab-ı Kehf'te sergileniyor.

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye de ilk kez böyle bir sergi açıldığını belirterek, bu sayede vatandaşların tarihi mekanları tanıma imkanı bulacaklarını söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan eserlerin ilçe sınırları içerisinde bulunan Eshab-ı Kehf'te sergilenmeye başladığını aktardı.

Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınmasının Kahramanmaraş için çok önemli gelişme olduğunu ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"UNESCO Dünya Kültür Mirasları  arasında bulunan ve aday olan 12 somut unsur, 13 asıl mekan ve 32 aday mekanın içinde bulunduğu eserin açılışını gerçekleştirdik. Afşin Eshab-ı Kehf'in de arasında olduğu Türkiye'den, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan eserler ilçemizde açılan kalıcı sergide vatandaşlara tanıtılacak. İnşallah buraya gelen ziyaretçilerimiz bu sergiyi gezecek ve ülkemizin miraslarını daha yakından tanıyacaklar. Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz."

Vakıflar Genel Müdürlüğünce alanın işletmesinin Belediyeye devredildiğini vurgulayan Güven, bölgeyi yaşayan bir merkez haline getireceklerini söyledi.

Güven, bölgenin inanç turizmi açısından da önemli bir merkez haline getirilmesi için çalışılmaların devam ettiğini kaydetti.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, kurum amirleri ve ilgililer katıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı