Türkiye’nin Makinecileri AMB 2016'nın yıldızı oldu

Türkiye’nin Makinecileri AMB 2016'nın yıldızı oldu

Makine Tanıtım Grubu Başkanı Dalgakıran:- "Avrupa genelinde önemli bir vitrin olan AMB Fuarı sektörümüzün ihracattaki güç ve kapasitesini gösterme adına verimli bir organizasyon oldu”

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin Makinecileri, Stuttgart’da düzenlenen Uluslararası Metal İşleme Fuarı’nda (AMB 2016) etkin bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi.

Makine Tanıtım Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, takım tezgahları ve hassas takım elemanları sanayisinin Avrupa çapında en önemli organizasyonlarından Uluslararası Metal İşleme Fuarı’nda bu yıl Türkiye’nin Makinecileri rüzgarı esti.

Türkiye’nin Makinecileri, takım tezgahları alanındaki son teknoloji gelişmelerinin sergilendiği AMB 2016 süresince imza attığı reklam kampanyasıyla fuarın yıldızlarından biri oldu.

Başta Stuttgart Havalimanı ve fuar alanı olmak üzere şehrin birçok noktasını Türk makinelerinin gücünü gösteren ilanlarla donatan Makine Tanıtım Grubu, Alman firmaları ile sektörün önde gelen tüm kurumlarında büyük ilgi uyandırdı.

Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, makine sektörünün yılın ilk 8 ayında yüzde 2,4 ihracat artışı gerçekleştirmesinde Almanya’daki güçlü ilişkilerinin etkili olduğunu ifade etti.

15 Temmuz sonrası ilk günlerde sektörün bu süreci nasıl hasarsız atlatacağı konusunun Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği'nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu anlatan Dalgakıran, "Makine Tanıtım Grubu ile Almanya genelinde yaptığımız çalışmalar sonucunda süreci olumsuz bir durum yaşamadan atlattığımız gibi, ağustos ayı sonu itibarıyla Almanya’ya yaptığımız makine ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 artırmayı da başardık." dedi.

Dalgakıran, Avrupa genelinde önemli bir vitrin olan AMB Fuarı'nın da sektörümüzün ihracattaki güç ve kapasitesini gösterme adına verimli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :