'Türkiye'nin kalbimde özel bir yeri var'

'Türkiye'nin kalbimde özel bir yeri var'

Güney Afrika'dan gelerek İstanbul Üniversitesinde Türkçe öğrenen ve daha sonra ülkesine dönerek Pretorya Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Muhammed, "Türkiye'nin kalbimde özel bir yeri var" dedi.

Güney Afrika'dan gelerek İstanbul Üniversitesi Dil Okulunda Türkçe öğrenen ve Güney Afrika Pretorya Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Safia Muhammed, "Türkiye’de eğitim görmek sosyal anlamda harika bir deneyim." dedi.

Muhammed, Türkiye'de öğrenim görmüş olmaktan duyduğu memnuniyeti AA muhabirine anlattı.

Gezerek öğrenmeye çalışan sosyal biri olduğunu ifade eden Muhammed, "Türkiye’de eğitim görmek sosyal anlamda harika bir deneyim. İstanbul son derece kozmopolit bir şehir. Sadece Türk kültürünü değil, bir sürü insanı deneyimliyorsunuz. Güçlü ve kaliteli eğitim sistemine sahip Türkiye'de eğitim imkânı bulabildiğim için çok mutluyum." diye konuştu.

Muhammed, Güney Afrika’da Pretorya Üniversitesi Psikoloji Bölümünde asistan olarak çalıştığını belirterek İstanbul Üniversitesi Dil Okulunda 8 ay boyunca Türkçe eğitimi aldığını söyledi.

İstanbul’da kaldığı sürede birçok şey öğrendiğini ifade eden Muhammed, "Türkiye’nin benim kalbimde çok özel bir yeri var diyebilirim. Benim için Türk kültürünü yaşayarak gözlemlemek çok güzel bir deneyim oldu. Türk yemekleri, müzikler tüm atmosfer İstanbul başta olmak üzere tüm ziyaret ettiğim diğer şehirlerde çok sıcak ve çok keyifliydi." ifadesini kullandı.

"Türkiye ile bağlarımı TİKA ofisinde çalışarak devam ettiriyorum"

Güney Afrika'da yeni kurulan TİKA ofisinde yarı zamanlı olarak çalıştığını ifade eden Muhammed, "Türkiye ile bağlarımı TİKA ofisinde çalışarak devam ettiriyorum." dedi.

Muhammed, Türkiye'de eğitim almanın hayatında bazı şeyleri değiştirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"En büyük değişiklik, aklımı fırsatlara açmasıydı. Daha önce sadece Güney Afrika'da eğitim gördüğüm hayata tek açıdan bakıyordum. Ülkemde de birçok farklı kültür iç içe geçmiş durumda ancak Avrupa kültürü ile İslam kültürü karışımı olan İstanbul'da yaşamak için Güney Afrika sınırlarının ötesine geçmek gerekiyormuş. Bu iki kültürün nasıl bir arada olduğunu görmek çok etkileyiciydi."

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ilişkilerin çok güçlü olmadığını ama iki ülkede de bir dönem yaşamış kişilerin bu ilişkilerin geliştirilmesinde büyük rol oynayabileceğini ifade eden Muhammed, "Geçen aylarda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Güney Afrika'da temaslarda bulundu. Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin artması için güzel bir adım. Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ticareti artırmak istiyorlar. Bizler bunu sağlamak için çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Etiketler :