Türkiye'nin ilk silah OSB'si yatırımcılarını bekliyor

Türkiye'nin ilk silah OSB'si yatırımcılarını bekliyor

Türkiye'de ilk olan ve altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanan Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de, 2017 yılından itibaren arsa tahsisine başlanacak- Vali Haktankaçmaz: - "Silah İhtisas OSB, Türkiye'de silah ve savunma sanayi ile ilgili bir ilk"- "2017 yıl

KIRIKKALE (AA) - FATİH GÖKMEN - Kırıkkale'de 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), 2017 yılında arsa tahsisi başlayacak.

MKEK'ya ait Arpalık Çukur mevkisindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulan OSB'de altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale'de, Silah İhtisas OSB'ye yatırım yapacak müteşebbisler, 5. bölge teşviğinden istifade edecek.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Silah İhtisas OSB'nin Türkiye için çok önemli bir yatırımı olduğunu ve Kırıkkale olarak buradan çok şey beklediklerini söyledi.

Silah İhtisas OSB'nin pek çok ilkleri bünyesinde barındırdığını vurgulayan Haktankaçmaz, "Birincisi Türkiye'de en hızlı kurulan organize sanayi bölgesi. Kuruluş kararının verilmesi ve tüzel kişilik kazanması anlamında kağıt üzerinde en kısa sürede kurulan ve işlemleri tamamlanan organize sanayi bölgesi. Silah İhtisas OSB, Türkiye'de silah ve savunma sanayi ile ilgili bir ilk. Kırıkkale'yi MKEK bağlamında düşündüğümüzde savunma sanayinin üssü, merkezi durumunda. Dolayısıyla Kırıkkale'de böyle bir organize sanayi bölgesinin olmasını çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Haktankaçmaz, altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, özellikle yağmur sularının deşarjı ve diğer yolların yapımı konusundaki çalışmaların bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

- "İnşaat maliyetleri çok düşük"

Elektrik altyapısının ihalesinin yapıldığını, doğalgaz altyapı şebekelerini tamamlamak için de çalıştıklarını aktaran Haktankaçmaz, şöyle devam etti:

"Bunu da yapabilirsek bütün altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Buranın bir avantajı da inşaat maliyetlerinin çok düşük olması. Çok ciddi bir kazı yapma ihtiyacının olmaması. Bu çerçevede buranın ciddi rağbet göreceğini düşünüyoruz. Özellikle civar illerde arsa fiyatlarının ve yatırım maliyetlerinin artmış olması buraya çok ciddi bir avantaj sağlıyor. İnşallah, 2017 yılından itibaren Türkiye'nin dört bir yanından yatırımcılarımızın gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili fuarlara da katılım sağlıyoruz ve tanıtımlar yürütüyoruz. İnşallah, bundan da olumlu sonuç alacağız."

Haktankaçmaz, parsellerin belirlendiğini dile getirerek, "Bazı müteşebbislerin Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile temaslarının olduğu bilgisini aldık. Ancak somut bir başvuru henüz olmadı. Bizim de bu yönde bir duyurumuz olmadı. Çalışmalar biraz daha görünür hale geldiğinde önümüzdeki yıldan itibaren biz de duyurularımıza başlayacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :