"Türkiye'nin güvenliği için Afrin terörden temizlenmeli"

"Türkiye'nin güvenliği için Afrin terörden temizlenmeli"

Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Dede:- "Suriye'nin İslam bayrağı altında özgür olacağı günün özlemiyle yaşıyoruz. Allah Türkiye'ye ve ordusuna güç versin"- Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan: - "Türkiye'nin güvenliği içi

ŞANLIURFA (AA) - Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik muhtemel harekatına Suriyeliler olarak tam destek verdiklerini bildirdi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olası Afrin harekatının mazlum Suriye halkını sevindireceğini söyledi.

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin daha önce Suriye'de terör örgütü PYD/PKK hedeflerini yok ederek terörden arındırdığını aktaran Dede, şöyle konuştu:

"Türkiye daha önceki operasyonlarında başarılı oldu bunda da başarılı alacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı terör konusundaki hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Allah onun yardımcısı olsun. Afrin'i temizledikten sonra Münbiç, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerini de terörden temizlemelerini bekliyoruz. Suriyeliler olarak çocuğumuzla, kadınımızla Türkiye'nin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Suriye'nin İslam bayrağı altında özgür olacağı günün özlemiyle yaşıyoruz. Allah Türkiye'ye ve ordusuna güç versin. Rabbim Türkiye'nin bayrağını ilelebet dalgalandırsın."

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan ise Türkiye'nin mutlaka Afrin'e girmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin Rusya ile iş birliği içinde olup operasyonu yapmasının avantaj olacağına inancını dile getiren Bozoğlan, şöyle konuştu:

"Olası harekat öncesi terör örgütü PYD/PKK'nın silahlarını Rakka'ya götüreceği bilgisini aldık çünkü PYD/PKK ile rejim yıllarca birlikte çalıştı. Türkiye'nin bu konuda mutlaka önlem alması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin güvenliği için Afrin'in terörden mutlaka temizlenmesi lazım ve bu Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Türkiye'nin yaptığı, ABD'nin yaptığı gibi Suriye'yi işgal etme anlamı taşımaz. Türkiye'nin Suriye topraklarıda gözü yoktur ve ülkenin bütünlüğünü savunan bir ülkedir. Afrin bölgesinin temizlenmesiyle Türkmenler, Araplar ve Kürtler daha güvenli ve daha huzurlu bir yaşam sürmesine vesile olur."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :