Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımı "Türk Yıldızları"

Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımı "Türk Yıldızları"

Türk Yıldızları Akrobasi Timi lideri Yüzbaşı Yığcı:

MUĞLA (AA) - Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Akrobasi Timi lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, Türkiye'nin, gözyüzündeki "milli takımı" olduklarını söyledi.

Yığcı, 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları kapsamında gösteri için geldikleri Fethiye'de, gazetecilere, Türkiye'de hava gösterileri olarak çok sık etkinlik yapılmadığını söyledi.

Mümkün olduğunca etkinlik yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yığcı, şöyle konuştu:

"Türk Yıldızları, havacılık alanında Türkiye'nin milli takımı. Hem yurt içi hem yurt dışında ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde tanıtmaya ve en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Her yıl mümkün olduğunca 3 veya 4 tane yurt dışı gösteriler oluyor. Mümkün olduğunca büyük gösterilere giderek, Türkiye'nin havacılık alanında ne kadar ileride olduğunu, Türk pilotunun havacılık konusunda ne kadar yetenekli ve gözü kara olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz bu. Bunun yanında yurt içi ve yurt dışında gençleri havacılığa yönlendirmeye çalışıyoruz."

Pilotlardan Yüzbaşı Onur Adalı da akrobasinin diğer filolarda yapılan işlerden farklı olduğunu belirterek, "O yüzden oldukça tecrübe gerektiriyor. Timde en kıdemli kişi lider olarak görev yapıyor. Özellikle anne, baba ve yakınlarımız aslında çok büyük heyecan ve zevkle izlemelerine rağmen içlerinde korku da oluyor ama artık alıştılar. Oldukça uzun zamandır biz de bu işi yapıyoruz. Riskli ama kontrol edilebilir bir risk olduğunu onlar da öğrendi" dedi.

Türk Yıldızları ekibine yeni katılan Pilot Yüzbaşı Ali Balcı da Hava Kuvvetlerinin hem muharip hem de eğitim filolarında görev yaptığını dile getirdi.

Hava Kuvvetlerinin en iyi pilotlarının Türk Yıldızları filosunda olduğuna işaret eden Balcı, "Ben de bu filonun bir parçası olmak istedim ve uzun süren seçim aşamalarından sonra görev yapmaya hak kazandım. Bu yüzden de çok mutluyum. Bizler burada en iyisini yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Gökteki yıldızların yerdeki teminatıyız"

Türk Yıldızları'nda uçak teknisyeni olarak görev yapan İbrahim Özcan ise 35 kişiden oluşan ekiple uçakları uçuşa hazırladıkları vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizler 1992 yılından beri gökteki yıldızların yerdeki teminatıyız. Tüm bakımcı ekip arkadaşlarımla bunu en iyi şekilde yapmaktayız. Meteorolojik durumlar ve şartlar ne olursa olsun biz mümkün mertebe en iyi şekilde uçakları uçuş öncesi ve sonrasında bakımlara hazırlamakla yükümlüyüz. Uçuşlardan 4 saat öncesi uçak başına gelerek günlük bakımlarını yapıp gösterilere hazır hale getiriyoruz. Şartlar ve durumlar hiç önemli değil. Amacımız, bayrağın kırmızı- beyaz yüzünü tüm dünyada tanıtmak."

Kaynak:Haber Kaynağı