Türkiye’nin En Fazla Şampiyona Sahip Okulu  Ekol Koleji’nden  Bir başarı daha!

Türkiye’nin En Fazla Şampiyona Sahip Okulu Ekol Koleji’nden Bir başarı daha!

​10-14 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Hasan Taştan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda, 71 ilden 780'i kadın olmak üzere 1840 sporcu altın madalya hedefiyle mücadele etti

Türkiye Taekwondo Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, geçen ay hayatını kaybeden milli takım eski antrenörlerinden Hasan Taştan'ın adının verildiği Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

2-225.jpg

 

Şampiyonada, erkek ve kızlarda 10 farklı kategoride müsabakalar yapıldı. Ekol Koleji, spordaki başarısını  TürkiyeTaekwondo Şampiyonası’nda yine gösterdi. 44 kg’da Vildan KILIÇ, 42 kg’da Emine GÖĞEBAKAN tatamide rakiplerini eleyerek Türkiye şampiyonu oldular. 68 kg’da Berra Nur Çiftçi 2.ve 52 kg’da daNisanur UYSAL 3.oldu.

vildan-kilic-1.ekol.jpg

Ekol Koleji müdürü Dr. Mehmet Birekul spor alanında art arda gelen bu başarıların sebebini“Spor faaliyetleri genellikle belirli bir beceri veya fiziksel güç gerektirebilir. Ancak bunun yanında zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişime de katkı sağladığı unutulmamalıdır. Sporla ilgilenen öğrencilerimiz disiplinle çalışır ve başarıya odaklanır. Bu da onların hedef koymasına ve hedefe ulaşmak için çaba harcamasına sebep olur. Sporun eğitime etkisi kesinlikle pozitiftir.” diyerek açıkladı. “Biz her zaman öğrencilerimizi destekliyoruz. Bugün bize bu gururu yaşatmış olan tüm öğrencilerimin başarılarının devamını diliyor; kendilerini, ailelerini, antrenörlerini ve beden eğitimi öğretmenimizi tebrik ediyorum.” diye de ekledi.

emine-gogebakan-1.-ekol.jpg