Türkiye'nin en büyük kaya haritası boyandı

Türkiye'nin en büyük kaya haritası boyandı

Elazığ'ın Keban ilçesinde gönüllü 20 genç, Türkiye'nin en büyük kaya haritasını 15 Temmuz şehitlerinin hatırası için boyadı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Keban ilçesinde Türkiye'nin en büyük kaya haritası, 15 Temmuz şehitlerinin hatırası için boyandı.

İlçe yakınlarındaki Kıjkıjık Dağı'na 2000 yılında ressam Abdullah Bulut tarafından çizilen 400 metrekare büyüklüğündeki kaya üzerine yapılmış ay yıldızlı Türkiye haritası, gönüllü 20 genç tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere, 241 şehit anısına boyandı.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 20 gencin gönüllü olarak haritayı boyadığını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan başta Ömer Halisdemir kardeşimiz ve tüm şehitlerimizin hatırasına binaen boyanıyor. Gençlerimizden Allah razı olsun, gönüllü olarak geldiler ve boyamayı yapıyorlar. Biz de kendilerine destek olmak amacıyla yanlarına geldik." dedi.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Murat Öz de gençlik kolları üyelerinin de boyamada gönüllü olarak yer aldığını vurgulayarak, "15 Temmuz'da gördük ki gençlik meselenin vatan, bayrak, ezan olduğunda canı pahasına sokaklara çıkıp, tankların önüne yatıyor. Gençlerimiz bayrağımız için böyle bir organizasyona öncülük yapıyor. Gerçekten Türkiye'ye örnek olacağımız bir işi yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :