Türkiye’nin en büyük kamu yönetimi kongresi Konya’da

Türkiye’nin en büyük kamu yönetimi kongresi Konya’da

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 15-17 Ekim 2015 tarihlerinde Konya’da KAYFOR-13 ( Kamu Yönetimi Forumu) kongresini düzenleyecek.

  Konya Novotel-İbis Otel’de gerçekleştirilecek olan kongre ulusal katılımcıları, akademik çevre ve paydaşları bir araya getirecek.
“KONYA İÇİN GURUR VERİCİ”
Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, “Konya, kongre merkezi olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor. Çok önemli uluslararası ve ulusal kongreler artık Konya’da yoğunlaşmaya başladı. Kentin bunu çok iyi değerlendirmesi gerekmektedir. Dünyayı sevgi, tolerans ve insanlıkta birleşmeye çağıran Mevlana kenti Konya’da böyle bir kongrenin düzenleniyor olması Konya için gurur verici” dedi.
“66 ŞEHİRDEN 300 KATILIMCI BİLDİRİ SUNMAK İÇİN BAŞVURDU”
Türkiye’nin en büyük kamu yönetimi kongresinin Konya’da düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Çukurçayır, “KAYFOR-13, 13 yıldır kamu yönetimi akademisyenlerini, uzmanları, politikacıları, bürokratları, STK’ları bir araya getirmektedir. Selçuk Üniversitesi’nin bütün Konya ile birlikte yönetişim anlayışıyla 13’sünü düzenlediği kamu yönetimi kongresi KAYFOR’a 66 farklı şehirden, 92 üniversite ve kurumdan yaklaşık 300 katılımcı bildiri sunmak üzere başvurdu. Kongre’de hem yerel yöneticilerin, hem akademisyenlerin, hem de mülki idarecilerin katılabileceği özel paneller de planlandı” diye konuştu.
TEMEL KONU REFORM
Kongrenin temel konusunun reform olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çukurçayır, “Türkiye’de çok önemli ve etkili yönetim reformları yapıldı ve bu reformlar devam etmektedir. Ancak uygulama sorunlarının ve sonuçlarının da tartışılması gerekmektedir ki, güçlü, etkin, verimli ve katılımcı bir yönetim sistemi oluşabilsin. Reformlar mülki idareyi, yerel yönetimleri, vatandaş beklentilerini, idari kapasiteyi; verimli, etkin ve demokratik hizmet sunumunu yakından etkileyen düzenlemelerdir. Kongreler de yönetim düzenlemelerinin küresel, ulusal, yerel boyutlarını da tartışmak için çok önemli fırsatlar ortaya çıkarır” şeklinde konuştu.