Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi

Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) 2 bin 500 metre karelik alan ve 2 bin bilgisayarıyla Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) 2 bin 500 metre karelik alan ve 2 bin bilgisayarıyla Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi olma özelliğini taşıyan ''BİLMER'' yılın 365 günü öğrenci ve öğretim üyelerine hizmet veriyor.

Selçuk Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kattan oluşan BİLMER'in 2003 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirtti.

Merkez'de giriş katında bulunan ana salonda 750, alt salonda bin ve sınıflarda da 250 olmak üzere toplam 2 bin bilgisayarın bulunduğunu ifade eden Erdi, ''İçerisinde oluşturulan ağ altyapısı için toplam 100 kilometre fiberoptik kablo kullanılan BİLMER, Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi, aynı zamanda dünya üzerindeki birkaç büyük bilgisayar merkezinden de biri durumundadır'' dedi.

-GÜNDE 4 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR-

BİLMER'in üniversite öğrencileri, akademik personel ve yöre halkına hizmet vermek amacıyla kurulduğunu vurgulayan Erdi, şunları kaydetti:
''Burada öğrenciler her türlü araştırmalarını, ödevlerini sessiz ve güvenilir bir ortamda yapabiliyor. Öğrencilerimizin yararlanmak istedikleri özel amaçlı yazılımlar da talepleri doğrultusunda hizmetlerine sunuluyor. Gün içerisinde ortalama 4 bin öğrencinin faydalandığı BİLMER, hafta sonları da dahil olmak üzere her gün 09.00?21.00 saatlerinde günde 12 saat hizmet vermektedir.

Merkezimizde yüksek kapasiteli ve üstün özelliklere sahip 120 bilgisayarın yer aldığı 5 akıllı sınıf ve bir de 100 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.''
Erdi, öğrencilerin merkezde 1 lira gibi sembolik bir ücretle 12 saat internet bağlantısından yararlandığını, bir dönemlik yani 4 aylık süre için de 25 lira karşılığında doğrudan abone olarak hizmet alabildiğini bildirdi.

Haftanın 7 günü sabahtan akşama kadar açık tutulan merkezin genellikle dolu olduğunu anlatan Erdi, ''Merkezimizde part-time çalışan üniversitemiz öğrencileri de internet kullanıcılarına her konuda yardımcı olmaya çalışıyor'' diye konuştu.

-BİLİŞİM ALANINDA PROJE YARIŞMASI YAPILACAK-

Bilişim sektörüyle ilgili bir yarışma düzenlediklerini anlatan Erdi, ''Öğrencilerimize proje teklif çağrısı yapacağız. Gelecek proje tekliflerini değerlendirerek, kabul edilenler için çalışma ortamı ve destek verilmesi planlanıyor. Öğrencilerin geliştirdiği donanım ve yazılımlar daha sonra jüri tarafından incelenerek dereceye girenler ödüllendirilecektir'' diye konuştu.

Merkez bünyesinde ayrıca çeşitli dönemlerde temel bilgisayar kullanımı düzeyinden başlayarak ileri düzey programcılık, web tasarımı, sistem yöneticiliği gibi konularda kurslar düzenlendiğini dile getiren Erdi, bu kurslarda başarılı olan kursiyerlere de üniversite onaylı başarı sertifikası verildiğini bildirdi.