Türkiye’nin En Büyük 23’üncü Firması: Helvacızade® Grubu

Türkiye’nin En Büyük 23’üncü Firması: Helvacızade® Grubu

Helvacızade Grubu , “Endüstriyel Gıda İmalatı” sektöründe Türkiye’nin en büyuk 23’üncü firması olarak Fortune 500 Türkiye listesinde yer aldı.

Fortune Dergisi'nin finansal kurumlar ve holding şirketleri dışında imalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan Fortune 500 Türkiye araştırmasının sonuçları açıklandı. Şirketlerin 2014 yılı performanslarının değerlendirildiği Fortune 500 Listesi’nde 127 yıllık köklü bir geçmişe sahip Helvacızade® Grubu “Endüstriyel Gıda İmalatı” sektöründe Türkiye’nin en büyük 23’üncü firması olarak yerini aldı. 

 

Helvacızade® Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Fortune 500  Listesi’nin Dünya’da ve Türkiye’de  akademi ve  iş dünyası tarafından büyük bir ilgiyle takip edildiğini, Helvacızade® olarak  bu listede yer almaktan gurur duyduklarını iletti. Tahir Büyükhelvacıgil konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

 

Helvacızade’nin 127 yıllık köklü bir geçmişe sahip kurumsallaşmış bir aile şirketi olduğunu vurguladı. Büyükhelvacıgil; 1888 yılında helva üretimi ile başlayan yolculuklarının bugün gıda, sağlık ve distribütörlük olmak üzere 3 ana iş kolunda devam ettiğinden bahsetti. Konya’da yer alan Zade® Tesisleri’nin sahip olduğu 16 farklı kalite ve sistem belgesiyle alanında ilk ve tek olduğunu vurgulayan Tahir Büyükhelvacıgil, kaliteye öncelik vererek ileri teknoloji ile üretim yaptıklarını belirtti.

 

Helvacızade’nin Zade® markası ile gıda ve Zade Vital® markası ile sağlık alanında faaliyet gösterdiğini vurgulayan Büyükhelvacıgil, inovasyon ve AR&GE’yi kurumun odağına alarak geleceğin iş kollarına yatırım yaptıklarının altını çizdi.  Ege Üniversitesi ile bugün yedi yıla ulaşan Ar&Ge çalışması ile Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital®’i geliştirip, ürettiklerini söyleyen Tahir Büyükhelvacıgil, faaliyete geçen Zade Vital ® İlaç Üretim Tesisleri ile Türkiye’nin GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) normlarında üretim yapabilen, Avrupa’nın en büyük yumuşak kapsül üretim tesisine sahip olduğunu sözlerine ekledi. Ürünlerinin 5 kıtada 6 ülkeye ulaştığını söyleyen Büyükhelvacıgil 2015 ciro hedefini yaklaşık 400 milyon TL olarak açıkladı.

 

 

 

HELVACIZADE GIDA İLAÇ KİMYA SAN. TİC. A.Ş. HAKKINDA:

Temelleri 1888 yılında atılan, o günden bu yana çalışma alanlarını geliştirerek sürekli büyüyen Helvacızade, bugün bitkisel yağ üretimi alanında dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor. Konya'da yer alan Zade Tesisleri'nde her türlü bitkisel yağ rafine edilebiliyor. Tesis alanında 16 farklı kalite ve sistem belgesine sahip ilk ve tek tesis konumunda. Özel otomasyon sistemlerinin kontrolünde olan tesislerde el değmeden, insan hatasından bağımsız üretim yapılıyor. 

127 yıl önce helva, lokum ve reçel üretimi ile faaliyetlerine başlayan Helvacızade, çalışmalarına gıda alanında distribütörlük ile devam etmiş ve 1989 yılında temelleri atılarak, 1991 yılında faaliyete geçen bitkisel yağ rafinasyon tesisleri ile sanayiye giriş yapmıştı. Helvacızade, yemeklik bitkisel yağ üretimini Zade® markası ile Türkiye'de ve dünyada 60'a yakın ülkede sunuyor. 2012 yılında Zade Vital® Doğal Besin Destekleri Serisi ile sağlık sektörüne adım atan Helvacızade, toplumun duyarlı olduğu besin destekleri konusunda topraklarımızın

kaynaklarını ve zenginliğini değerlendirerek, yurtiçinde ve yurtdışında yenilikçi ve güvenilir ürünler sunmayı amaçlıyor. Türkiye'nin ilk besin destekleri markası Zade Vital®, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR ile işbirliği içinde, bugün 7 yıla ulaşan AR&GE çalışması sonucu geliştirildi. Doktor ve eczacı danışmanlığında sunulmak üzere sadece eczanelerde yer alan Zade Vital® ürünlerinin kalitesi, 2 yıl süren stabilite analizleri ile, Ege Üniversitesi ARGEFAR tarafından test edildi.