Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi'nden FETÖ mensuplarının iddialarına sert yanıt

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi'nden FETÖ mensuplarının iddialarına sert yanıt

Büyükelçi Ertaş, iki FETÖ mensubunun Türkiye hakkındaki asılsız iddialarına sert tepki gösterdi

BÜKREŞ (AA) - Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya'da iki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubunun, Rumen haber kanalı B1'deki Türkiye'ye yönelik asılsız iddialarına sert tepki gösterdi.

TV kanalına yazılı açıklama gönderen Büyükelçi Ertaş, "250 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye tarihindeki en kanlı darbe girişimine teşebbüs eden FETÖ'nün mensubu olduğu anlaşılan iki şahsın, televizyonunuzda 4 Mart 2018'de yayınlanan 'Zor Diyaloglar' adlı programda Türkiye hakkında asılsız ithamlarına yer vermenizi üzüntüyle izledim. Bir ülkede demokrasiye karşı yapılabilecek en büyük saldırı olan askeri darbenin sorumlusu bir örgütün mensuplarının, Türkiye’deki duruma ilişkin gerçek dışı iddialarını karşıt görüşe yer vermeden yayınlamanız iyi niyetle bağdaşmamakta ve temel basın ilkeleriyle çelişmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de terörle mücadelenin önemine dikkati çeken Ertaş, "Ülkemiz bir yandan DEAŞ ve PKK dahil birden fazla terör örgütüyle mücadele ederken diğer yandan NATO’nun sınırlarını da terörden korumakta ve Avrupa’nın güvenliğine katkı sağlamaktadır. Türkiye içeride ve dışarıda büyük sınamalarla mücadele ederken, demokrasisini muhafaza etmeye çalışmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de yargı organlarının bağımsız ve yargı kararlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) denetiminde olduğunu vurgulayan Büyükelçi Ertaş, açıklamada şunları kaydetti:

"FETÖ mensuplarına karşı yürütülen mücadele de hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde bağımsız organlarca yürütülmektedir. Bu hususta Avrupa Konseyinin ilgili birimleriyle yakın iş birliği yürütülmektedir. İdare tarafından OHAL çerçevesinde alınan kararlar Avrupa Konseyi tarafından etkili iç hukuk mekanizması olarak kabul edilen kurullar ve yargı organlarının denetimine açıktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :