Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik: Uluslararası camiadan çok sayıda tebrik mesajı aldık

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik: Uluslararası camiadan çok sayıda tebrik mesajı aldık

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik, Türk halkının Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı duruşuna ilişkin uluslararası camiadan çok sayıda tebrik mesajı aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Yaşar Halit Çevik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çok yoğun ve zor bir dönem geçirildiğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında Türk basınını takip ederek, muhataplarını doğru bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydeden Çevik, bunun neticesi olarak o akşam BM Genel Sekreteri'nin, ertesi gün de BM Genel Kurul Başkanı'nın açıklama yaptığını anımsattı.

"BMGK'dan bir şey beklemiyoruz"

BMGK'da Türkiye'yle ilgili herhangi bir toplantı olup olmayacağı sorusu üzerine Çevik, "Böyle bir açıklama beklemiyoruz. BM Güvenlik Konseyinin görevi, barış ve güvenliğe ilişkin tehlike olduğunda devreye girer. Darbe girişimi başarısız kaldı. Ne iç güvenlik, ne dış güvenlik açısından Türkiye'de böyle bir durum yok." diye konuştu.

"Çok sayıda destek mesajı aldık "

Türk halkının darbeye karşı duruşundan dolayı çok sayıda tebrik ve destek mesajı aldıklarını ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Olayın başlamasıyla sabaha kadar olan süreçte, hem üst düzeyde görevli BM içinde meslektaşlarımız var hem de diğer ülkelerin daimi temsilcileri var, arkadaşlarımın kendi uzman düzeyinde çevreleri var. Muhataplarımızdan özellikle halkın sokağa çıkıp darbeye karşı durmasıyla birlikte tebrik, takdir ve cesaretlendirici, insanı duygulandıran çok sayıda mesaj aldık. Türk halkını tebrik ediyorlar. Türk halkının, milletinin bu davranışı içinde bulunduğumuz dünyadaki zor şartlarda dünyanın geleceği açısından olumlu bir işarettir."