Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız Tuzhurmatu ilçesini ziyaret etti

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız Tuzhurmatu ilçesini ziyaret etti

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız:-''Tuzhurmatu ilçesinde Türkmenlerle bir araya gelmek beni fazlasıyla mutlu etti''-''Savaş ve çatışma yorgunu Tuzhurmatu ilçesinin yeniden imarı için TİKA'nın desteğini sağlayacağız''

SALAHADDİN (AA) - Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Irak'ın Salahaddin kentinin Tuzhurmatu ilçesini ziyaret eden Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, savaş ve çatışmaların yorgunu ilçenin yeniden imarı için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğini sağlayacaklarını belirtti.

Türkmenler tarafından davul zurnalarla karşılanan Büyükelçi Yıldız, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Salahaddin İl Başkanlığına yaptığı ziyarette, İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu ile görüştü.

Tuzhurmatu Şehitler Mezarlığına giden Büyükelçi Yıldız, beş yıl önce ilçede bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden eski Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşım Muhtaroğlu'nun kabrini ziyaret etti.

Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, ''Tuzhurmatu ilçesinde Türkmenlerle bir araya gelmek beni fazlasıyla mutlu etti.'' dedi.

Tuzhurmatu ilçesinin çatışmalardan kötü etkilenmesinden üzüntü duyduklarını belirten Yıldız, ''Savaş ve çatışma yorgunu Tuzhurmatu ilçesinin yeniden imarı için TİKA'nın desteğini sağlayacağız. Ziyaretimizde bizimle bulunan TİKA yetkilileri, ilçedeki tahribatı da yakından takip etmiş oldular.'' diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :