Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız, AA Bağdat ofisini ziyaret etti

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız, AA Bağdat ofisini ziyaret etti

Büyükelçi Yıldız:- "AA, Türk kamuoyuna Irak ve Bağdat'ı taşıyor"- "Ulusal bir ajansın burada bizi takip etmesi bize gurur veriyor. AA Bağdat ekibi son derece önemli görev üstleniyor"-"Türkiye'nin Irak ile ilişkileri kamuoyuna yansımayan boyutuyla eskiden

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Anadolu Ajansı'nın (AA) Türkiye'yi temsili açısından son derece önemli kurumlardan biri olduğunu söyleyerek, "AA, Türk kamuoyuna Irak ve Bağdat'ı taşıyor." dedi.

Büyükelçi Yıldız, AA Bağdat ofisini ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"AA,Türkiye'nin temsili açısından son derece önemli kurumlardan birisidir. Biz, Bağdat'tan Türkiye'deki devlet kurumlarına rapor geçiyorsak, AA'da Türk kamuoyuna Irak ve Bağdat'ı taşıyor." değerlendirmesinde bulunan Yıldız, "AA, Büyükelçilikle kardeş kuruluştur. İkimizde buradaki gelişmelerle ilgili Türkiye'yi haberdar ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ulusal bir ajansın burada bizi takip etmesi bize gurur veriyor. AA Bağdat ekibi son derece önemli görev üstleniyor." diyen Yıldız, "Ankara, bizim (Büyükelçilik) yaptıklarımızdan AA aracılığıyla haberdar oluyor. Buradan geçtiği haberler ve verdiği hizmetler itibarıyla benzer birçok uluslararası kuruluştan aşağı kalmayarak modern bir anlayışla ve çok iyi bir ekiple hizmet veriyor." diye konuştu.

- "Irak-Türkiye ilişkileri"

Türkiye ile Irak ilişkilerine de değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Irak-Türkiye ilişkileri esasen iyi yolda devam ediyor. Türkiye'nin Irak ile ilişkileri kamuoyuna yansımayan boyutuyla eskiden nasılsa aynen devam ediyor. Ticari ve insani boyuttaki ilişkilerimize kadar hepsi aynı boyut ve anlayışla devam ettiriliyor. Başta Musul olmak üzere Irak'ta zor durumda olan tüm bölgelere ulaşmaya çalışıyoruz. Bunlar, ilişkilerin çok değer verdiğimiz dokusunun muhafaza edildiğini ve zarar görmeden devam ettiğini gösteriyor. Hedefimiz bu görevi daha üst bir seviyeye çıkarabilmek. Her iki tarafın çok ciddi siyasi iradesi var. Söz konusu irade her iki taraftan en üst düzeyde ifade edilmiş durumda. Onların verdiği güçle burada yolumuza devam ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :