“Türkiye’nin Âşıkları” bu yıl da Konya’da buluşuyor

“Türkiye’nin Âşıkları” bu yıl da Konya’da buluşuyor

“Türkiye’nin Âşıkları” bu yıl da Konya’da buluşuyor ...

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenecek olan “Vatan Aşkıyla 53. Konya Âşıklar Bayramı”, 24-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Türkiye’nin 17 farklı şehrinden 27 âşık ve halk ozanının katılacağı programlarda; vatan, ezan, şehitlik, bayrak, birlik ve beraberlik üzerine birbirinden güzel koçaklamalar ve güzellemeler yapılacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, âşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla düzenledikleri programlara tüm Konyalıları davet etti.

Bu yıl Karatay Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Âşıklar Bayramı’nın 53’üncüsü 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Âşıklar Bayramı’nın; halk sanatının, edebiyatının ve folklorunun en temel dinamiklerinden olan âşıklık geleneğinin yaşatılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

DERİN VE KÖKLÜ KÜLTÜRÜMÜZÜN TÜM BİRİKİMLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Hasan Kılca, bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve milli kültürün kalıcılığı açısından büyük önem arz eden Âşıklar Bayramı’nın 53’üncüsünün düzenleneceğini hatırlatarak, “Bilindiği gibi Âşıklık Geleneği, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde de yer alıyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu geleneğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bu yıl 53’üncüsü gerçekleştirilecek olan Âşıklar Bayramı’na ev sahipliği yapıyoruz. Anadolu’nun kültürel belleğinin yanı sıra kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin de önemli bir ifadesi olan Âşıklık geleneğine büyük katkı sunacak olan bu yılki programları “Vatan Aşkıyla” temasıyla düzenleyeceğiz. Zira ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Gün, millet olarak bir ve beraber olma günüdür. Programlarımızda bizlerle olacak Aşık ve Halk Ozanlarımız da bu hassasiyetle vatan, ezan, şehitlik, bayrak, birlik ve beraberlik üzerine birbirinden güzel koçaklamalar ve güzellemeler yapacaklar. Karatay Belediyesi olarak bu tür kıymetli organizasyonlarla derin ve köklü kültürümüzün her alanındaki birikimlerine sahip çıkacak değerlerimizi yaşatacak çalışmalarda yer almaya, desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

turkiye’nin-Âsiklari”-bu-yil-da-konya’da-.jpeg

17 ŞEHİRDEN 27 HALK AŞIĞI KONYA’DA BULUŞACAK

24-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek programlara birbirinden kıymeti Aşık ve Halk Ozanlarının katılacağının müjdesini veren Hasan Kılca, açıklamasında şunları söyledi: “Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programlarımıza Öksüz Ozan, Ozan Ergani, Âşık Öksüz, Aşık Kaptani ve Aşık Selami gibi ülkemizin 17 farklı şehrinden birbirinden kıymetli 27 halk aşığı ve ozanımız katılacak. Üstatlarımız; atışma, koçaklama, güzelleme, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ile taşlama dallarında birbirinden örnekler sunacaklar. Ben, tüm Konyalı hemşehrilerimi ve o tarihler arasında Konya’da bulunacak tüm misafirlerimizi ‘Vatan Aşkıyla 53. Âşıklar Bayramı’na davet ediyorum.”

“Vatan Aşkıyla 53. Âşıklar Bayramı” programları kapsamında 24 Ekim Perşembe günü saat: 14:00’da Mevlana Meydanı’nda, aynı gün 15:00’da da Zafer Camlı Köşk’te Aşıklar ve Halk Ozanlarının katılımlarıyla açık alan gösterisi gerçekleştirilecek. “Vatan Aşkıyla 53. Aşıklar Bayramı”nın açılış programı ise saat: 19:00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Âşıklar Bayramı’nın ikinci günü yani 25 Ekim Cuma günü de dolu dolu geçecek. Saat: 14:00’da KTO Karatay Üniversitesi’nde, saat: 15:00’da Hükümet Meydanı’nda, saat: 16:00’da da Selçuklu Kongre Merkezi’nde Konya Kitap Günleri’nde açık alan gösterisi gerçekleştirilecek. “Vatan Aşkıyla 53. Aşıklar Bayramı”nın final programı ise saat: 19:00’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapılacak.