Türkiye'den Somali'ye cezaevi ring aracı

Türkiye'den Somali'ye cezaevi ring aracı

Araçlar, Somali'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed'e teslim edildi

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Somali Cezaevleri Servisi arasındaki iş birliği kapsamında iki cezaevi ring aracı, Somali'nin Ankara Büyükelçisi Abdullahi Mohamed'e teslim edildi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleşen devir teslim törenine Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Somali'nin Ankara Büyükelçisi Abdullahi Mohamed, Büyükelçilik Müsteşarı Abdulkadir Mohamed Nur ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım katıldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Uçar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı döneminde zor zamanlar atlattığını ve küllerinden doğduğunu ifade etti.

Bugün ise benzer zorlu şartlardan Somali'nin geçtiğini belirten Bilal Uçar, Türkiye'nin desteğiyle Afrika'nın yeniden yeşereceğini söyledi.

Uçar, şunları kaydetti:

"Bizim medeniyetimizde Afrika'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya daha yüz yıl öncesine kadar kurumamış izlerimiz var. Osmanlı sahadan çekildikten sonra hem İslam coğrafyası perişan oldu, hem Afrika uzun yıllar sömürüldü. Kaynaklarıyla, insanıyla sömürüldü.

Türkiye bugün yeniden büyük devlet olma yolunda önemli mesafe katettikten sonra kardeş ve akraba topluluklardan nerede bir imdat çığlığı duysa ilk önce elini uzattı. Somali yeniden inşa ediliyor, yeniden ayağa kalkıyor. Somali'de tarım anlamında, sanayi anlamında ayağa kalktığı zaman müreffeh bir ülke olabilecek potansiyel hazır bekliyor. Türkiye ilk etapta acil ihtiyaçlardan başladı ve kardeşlerine sahip çıktı."

- "Somali Afrika'da 'umut ülkesi' haline geldi"

Somali'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed ise Türkiye'nin imkanlarını Somali ile paylaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "2011'den bu yana Türkiye'den destek alıyoruz" dedi.

Türkiye'ye teşekkür eden Abdullahi Mohamed, bu yardımlarla Somali'nin Afrika'da bir "umut ülkesi" haline geldiğini belirtti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım da Türkiye ve Somali arasında kardeşlik bağı olduğunu vurgulayarak, daha önce Somali cezaevlerinin altyapısını güçlendirmek için TİKA ile iş birliği içerisinde 650 üniforma gönderildiğini söyledi.

Bugün de 27 kişi kapasiteli 2 ring aracının yetkililere teslim edildiğini dile getiren Enis Yavuz Yıldırım, "Ceza infaz anlayışını, sadece suçluları kapalı kapılar ardına kapatmak olarak görmeyen, onları iş ve meslek konusunda eğiterek topluma kazandıran anlayışımızın ürünlerini Somali devleti ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ring araçlarının devir teslimi yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :