Türkiye'den Moro'ya 6 kalıcı eser

Türkiye'den Moro'ya 6 kalıcı eser

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Filipinler'in Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi'nde (ARMM) bulunan Kotabato kentinde yetimhane, okul, cami, yemekhane ve su kuyusundan oluşan yapıları hizmete açtı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ARMM'nin Maguindanao bölgesindeki Kotabato şehrinde 2 yetimhane, 1 ilkokul, 1 cami, 1 yemekhane ve 1 su kuyusunu bölge halkının kullanımına sundu. Yetimhaneler, cami, yemekhane ve su kuyusu, Kotabato'daki İHH Yetimhane Kompleksi'nde, ilkokul ise Talayan şehrinde inşa edildi. Hizmete açılan yapılara Konya İHH Akıncılar Yetimhanesi, Antalya İHH Haticetü'l Kübra Yetimhanesi, Antalya İHH Mehmet Zahit Kotku Cami, Tuzla Gönüllüler Yemekhanesi, Ayşe Bozbey Su Kuyusu ve Ümraniye İHH Abdülhamit Han İlkokulu ismi verildi. Kotabato'da düzenlenen açılış törenine İHH Başkan Yardımcısı Sait Demir, İHH Moro Bölge Temsilcisi Ömer Kesmen, Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MIKC) lideri Hacı Murad İbrahim ve Bangsamoro Kalkınma Ajansı Başkanı Muhammed Şuayib Yakup, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal’ın yanı sıra diğer yetkililer ile bölge halkı katıldı.

turkiyeden-moroya-6-kalici--(2).jpg

İHH Yetim Kompleksi'nin içerisinde yer alan Konya İHH Akıncılar ve Antalya İHH Haticetü'l Kübra yetimhanelerinin 96 çocuk kapasitesi bulunuyor. Mehmet Zahit Kotku Camisi'nde aynı anda 150 kişi ibadet edebilecekken, Tuzla Gönüllüler Yemekhanesi'nden de komplekste barınacak 120 yetim ve idari personel faydalanacak. Ayşe Bozbey su kuyusu tüm kompleksin su ihtiyacını karşılayacak.

Talayan'da açılan Abdülhamit Han İlkokulu'nun da 150 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Okulla Türkiye ve Moro arasındaki gönül bağlarının pekiştirilmesi hedefleniyor. Aa