Türkiye'den Kosovalı ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Türkiye'den Kosovalı ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

PRİŞTİNE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kosova’nın başkenti Priştine'de ihtiyaç sahiplerine ramazan...

PRİŞTİNE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kosova’nın başkenti Priştine'de ihtiyaç sahiplerine ramazan ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtıldı.

Kosovalı ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda kolisi dağıtım programı, Priştine merkezli Gerçek Derneği ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği iş birliğinde, Eyüp Sultan Vakfı ve ülkedeki Türk askerinin de katkılarıyla düzenlendi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, burada yaptığı açıklamada, 50 gıda kolisini Priştine'deki ihtiyaç sahibi dost ve kardeşlere dağıttıklarını ifade ederek bu vesileyle Gerçek Derneğine teşekkür etti.

Sakar, "Türkiye'deki kardeşleriniz, Kosova'daki kardeşleriniz, sizleri ramazan ayında da unutmadılar. Ülkelerimiz arasındaki tarihi kardeşlik bağlarının, tarihi kardeşlik köprüsünün güçlendirilmesine hizmet eden bu yardımlarla gurur duyuyoruz." dedi.

Din Hizmetleri Müşaviri Nevzat Sabri Akın da Türkiye'nin bu yıl Kosova'da ramazan boyunca 600 gıda kolisi dağıtacağını belirterek şöyle devam etti:

"Bu yardım paketleri bir ailenin yaklaşık iki haftalık ihtiyacını görebilecek durumdadır. Biz Türkiye olarak Kosova'da yaşayan kardeşlerimize hayırlı ramazanlar dilemek istiyoruz. Bağlarımızın güçlenmesi için ramazanda Türkiye Diyanet Vakfı hem yardım paketi ulaştırıyor hem de iftar sofraları açarak kardeşlerimizle ve soydaşlarımızla burada iftar yapmış oluyoruz."


Türkiye'den Kosovalı ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :