Türkiye'den Kenya polisine destek

Türkiye'den Kenya polisine destek

NAİROBİ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü "Uluslararası Polis-Güvenlik...

NAİROBİ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü "Uluslararası Polis-Güvenlik Eğitim İş Birliği Projesi" kapsamında Kenya polisine eğitim verecek.

TİKA Nairobi Koordinatörü Emre Yüksek AA muhabirine yaptığı açıklamda, Türkiye'den gelen Emniyet Genel Müdürlüğü heyeti ile birlikte başkent Nairobi'deki Kenya Ulusal Polis Teşkilatı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl içerisinde belirlenecek bir tarihte Kenya polisine eğitim verileceğini söyledi.

Yüksek, eğitim projesi kapsamında Kenya'ya ziyarette bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü heyeti ile Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu'nun da katılımıyla Kenya Ulusal Polis Teşkilatı Baş Müfettişi Joseph Boinnet ile bir araya geldiklerini aktardı.

Görüşmede, Kenya Ulusal Polis Teşkilatı ile iş birliği içerisinde ortak çalışma alanlarının belirlenmesi ve eğitim programlarının tespiti konularının ele alındığını belirten Yüksek, karşılıklı sunumlar yapılarak iki ülke polis teşkilatları hakkında fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

TİKA'nın polislik eğitimi projelerinin farkına dikkati çeken Yüksek, "Genelde güvenlik sektöründe yapılan eğitim projelerinde donörler karşı tarafa kendi önceliklerini iletiyorlar, fakat bizim yaklaşımımızda biz bu konuyu alıcı ülkeye bırakarak hangi alanlarda eğitim almak istedikleri esnekliğini karşı tarafa sağlıyoruz." dedi.

- Türkiye'nin büyük tecrübesi var

Yüksek, Kenya Ulusal Polis Teşkilatı ile yaptıkları görüşmelerde Türkiye'nin uluslararası terörizm, sınır kaçakçılığı ve mültecilerle ilgili konularda büyük tecrübesi olduğunu karşı tarafa ilettiklerini ifade etti.

Eğitim verilecek polislerle ilgili şu an için sayı belirlenmediğini aktaran Yüksek, her bir grupta 20 kadar polis olacağını, eğitim sürelerinin 1 ile 3 hafta arasında değişebileceğini kaydetti.

TİKA'nın Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 2007 yılında Arnavutluk ve Kırgızistan'da başlattığı polis eğitimi projesi ile bugüne kadar yaklaşık 30 ülkede 420 program düzenlendi ve 7 bin 300 polise eğitim verildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :