Türkiye'den Katar'a denizcilik eğitimi desteği

Türkiye'den Katar'a denizcilik eğitimi desteği

Katar Deniz Kuvvetleri için akademi kurulması ve personelinin eğitimi amacıyla Piri Reis Üniversitesi ile sözleşme imzalandı- Rektör Prof. Dr. Erdoğan:- "Katar Deniz Kuvvetleri içinde kurulacak akademinin oluşmasına destek olmak, akademik personel, idari

DOHA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Katar Deniz Kuvvetleri için akademi kurulması ve personelinin eğitimi amacıyla Piri Reis Üniversitesi ile sözleşme imzalandı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar Deniz Kuvvetlerinin yıllardır personelini yurt dışına eğitime gönderdiğini, artık bu anlayışı değiştirmek için kendi bünyelerinde bir akademi oluşturmak istediklerini söyledi.

Katarlı öğrencilerin denizcilik eğitimi için 1,5 yıl önce kendilerine geldiğini, bu sayede daha yakın bir ilişkileri olduğunu aktaran Erdoğan, "Aynı anda bizim eğitim gemimizde 200 kadar öğrenciye eğitim verebilmemiz de gücümüzü artırmıştı. Katarlı yetkililer gelip üniversitemizi de gördüler. Bütün bunlardan sonra bizimle uzun vadeli ilişki kurma konusunda karar verdiler." dedi.

Deniz Kuvvetlerinde kurulacak akademi için Katar'ın, Piri Reis Üniversitesinden destek almak istediğini, bu kapsamda bir sözleşme imzaladıklarını belirten Erdoğan, "Sözleşmeyle akademinin oluşmasına destek olmak, akademik personel, idari personel sistemlerinin etkin çalışması, müfredatlarının nasıl olması gerektiğinin ortaya konulması ve takip edilmesi gerekiyor. Bu işi 6 yıllığına Piri Reis Üniversitesine verdiler." diye konuştu.

Erdoğan, projenin Türkiye için örnek olacağını düşündüğünün altını çizerek, sözleşme kapsamında yapılacak işlere güven ve kardeşlik projesi olarak baktıklarını anlattı.

- "Denizcilikte lider olmak istiyoruz"

Erdoğan, Piri Reis Üniversitesinde yakın zamanda hukuk fakültesinin de kurulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz denizcilikte lider olmak istiyoruz. Piri Reis Üniversitesi olarak dünyadaki en iyi denizcilik üniversitesi olmak istiyoruz. Bu çerçevede başka ülkelere de eğitim vermeye gitmeliyiz. İngiltere ile ilişkilerimiz sürüyor. Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliğine (IAMU) bizi uygun gördüler. 61 üye ülkenin içerisine kabul edildik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :