Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün ifadelerine tepki

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün ifadelerine tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan:- "İşgalci bir devletin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Osmanlı'ya, Türkiye'ye ve Kudüs'e yönelik ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir"

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon'un Türkiye'ye yönelik sözlerine ilişkin, "İşgalci bir devletin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Osmanlı'ya, Türkiye'ye ve Kudüs'e yönelik ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir." dedi.

Özhan, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan saçma, temelsiz ve suçlayıcı açıklamaların, İsrail'in diplomatik nezaket seviyesini gösterdiğini" kaydetti.

Taha Özhan, açıklamasında, "İşgalci bir devletin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Osmanlı'ya, Türkiye'ye ve Kudüs'e yönelik ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. İsrail yüzyıllarca İbrahimi dinlerin mensuplarının Kudüs'te huzur içerisinde yaşamasını sağlayan Osmanlı'yı suçlamak yerine Osmanlı barışını öğrenmelidir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :