Türkiye'den Enbarlı Sığınmacılara Yardım

Türkiye'den Enbarlı Sığınmacılara Yardım

Türk Kızılayı, çatışmalardan kaçarak Bağdat'a sığınan Enbarlı ailelere, insani yardım malzemeleri dağıttı

BAĞDAT (AA) - Türk Kızılayı, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Irak Kızılayı işbirliğiyle Enbar'daki terör saldırılarından kaçarak Bağdat'a gelen sığınmacılara insani yardımda bulundu.

Kızılay ekibi, Başkent Bağdat'daki Nida Camii'nde kalan 50 Enbarlı aileye, içinde temel gıda maddelerinin olduğu yadım paketlerini dağıttı. 

Türk Kızılayı Irak Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ saldırıları sonucu Bağdat ve Felluce'nin güneyine göç eden sığınmacılara yönelik yardım faaliyeti yürüttüklerini belirterek, "500 aileye yetecek yardım paketleri hazırladık. Bunun bir kısmını Nida Camii'ndeki sığınmacılara dağıttık. Yardım faaliyetlerimiz Bizebiz Köprüsü ve diğer bölgelerde devam edecek" dedi.

-"200 adet çadır bekliyor"

"Olası bir göç dalgasına karşı Türkiye'den Irak'ın kuzeyine 200 adet çadır getirttik ve orada bekletiyoruz" diyen Lostar, "Bu bölgede ıstırap devam ettikçe Türk halkı ve Kızılay olarak Iraklı kardeşlerimizin yanında olmaya ve yardım dağıtmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Irak'ın yüzölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi, 17 Mayıs'ta çıkan şiddetli çatışmaların ardından terör örgütü DAEŞ tarafından ele geçirilmişti.

Bunun üzerine Irak ordusu ve ona destek veren Şii milis güçlerden oluşan Heşdi Şabi (Halk Toplulukları), Ramadi kentini, DAEŞ'ten kurtarmak amacıyla geniş kapsamlı operasyon başlatmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı