Türkiye'den Azez'e "ilk iftar" için yardım

Türkiye'den Azez'e "ilk iftar" için yardım

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'deki iç savaştan kaçan binlerce insanın zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştığı Azez ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine iftara özel olarak gıda yardımında bulundu- TDV Genel Müdürü Tutkun: "Daha çok dağınık kamplarda, yönet

AZEZ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin Azez ilçesinde ramazan dolayısıyla kamplarda kalan Suriyelilere ilk iftar için gıda yardımı yaptı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle daha güvenli olduğu için Türkiye sınırına yakın Azez ilçesi kırsalındaki kamplarda kalan yaklaşık 150 bin kişinin insani ihtiyaçları sivil toplum kuruluşlarınca karşılanmaya devam ediyor.

Bölgeye en fazla yardım ulaştıran kuruluşların başında gelen TDV, kamplarda zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan Suriyelilere ilk iftara özel yardım dağıttı.

Mercimek çorbası, kuru fasulye ve pilavdan oluşan iftar menüsünü bölgede görev yapan vakıf gönüllülerinin yardımıyla ulaştırdı.

Azez'deki nüfus yoğunluğu dolayısıyla öğle saatlerinde başlayan dağıtımlar iftar saatine kadar sürdü.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeliler, yardımlardan faydalanabilmek için dağıtım noktalarında ellerindeki tabaklarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.

- Yardımlar dağınık bölgelere yapıldı

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, bölgedeki yardım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen hizmetlere ilişkin vakıf gönüllülerinden bilgi aldı.

Tutkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hayırseverlerin yardımlarını Suriye'de koordineli bir şekilde dağıttıklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla bölgedeki yardımlara iştirak ettiklerini aktaran Tutkun, "Ekmek ve sıcak yemek dağıtımına bugün nezaret ettik. Daha çok dağınık kamplarda, yönetimlerin olmadığı ve düzenli bir şekilde ihtiyaçların karşılanamadığı kamplara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Daha çok insanların ağaçların altına dağılıp yaşadıkları yerler buralar. Aynı şekilde ekmekleri de bu bölgede dağıtımlarını gerçekleştirmiş olduk. Yine Azez bölgesinde vakfımız çok sayıda caminin bakım ve tadilatını da gerçekleştirdi." diye konuştu.

- "Her zaman yardımda bulunuyorlar"

Suriyeli Muhammed Bereke de yardımlarından dolayı Türk halkına ve devletine teşekkür etti.

Ramazanı Türkiye'nin desteği sayesinde daha güvenli bir bölgede geçirmeyi temenni ettiklerini aktaran Bereke, "Türkiye Diyanet Vakfı bugün ilk dağıtımını yapıyor. Teşekkür ediyoruz ilk iftarda bize yardım ediyorlar. Sadece şimdi de değil tabii her zaman bize yardımda bulunuyorlar." dedi.

Abdulhadi Naif ise ilk orucu açmanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

İftar menüsünü beğendiklerini anlatan Naif, Müslüman aleminin huzurlu bir ramazan geçirmesi için de dua ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :