Türkiye'den "Antalya Memorandumu" açıklaması

Türkiye'den "Antalya Memorandumu" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı:- "Türkiye, terörizme karşı uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi için çaba sarf etmektedir"- "Kuruluşuna öncülük ettiğimiz Terörizmle Mücadele Küresel Forumu, sürekli değişen terörizm tehdidine karşı uluslararası planda duyarlılığ

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Terörizmle Mücadele Küresel Forumu (TMKF) Dışişleri Bakanlarının kabul ettiği "Antalya Memorandumu"na ilişkin, Türkiye'nin terörizme karşı uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi için çaba sarf ettiğini belirterek "TMKF bünyesinde katkılarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, TMKF Dışişleri Bakanlarının New York’ta kamuya açık hedeflere yönelik terörist saldırıların önlenmesi amacıyla izlenebilecek yeni yol ve uygulamaları ortaya koyan "Antalya Memorandumu"nu kabul ettikleri belirtildi.

Söz konusu belgenin, Türkiye ve ABD’nin öncülüğünde Antalya’da başlatılan ve bir yıl boyunca farklı ülkelerde gerçekleştirilen çalıştaylarla ilerletilen bir sürecin sonunda hazırlandığının kaydedildiği açıklamada, kamuya açık alanların terör saldırılarından korunması alanında edindikleri tecrübe ve geliştirdikleri yeni uygulamaları paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının da memorandumunun içeriğine büyük katkı sağladığı bildirildi.

Açıklamada, "Türkiye, terörizme karşı uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi için çaba sarf etmektedir. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz Terörizmle Mücadele Küresel Forumu, sürekli değişen terörizm tehdidine karşı uluslararası planda duyarlılığı arttıran temel platformlardan biri olmuştur. TMKF bünyesinde katkılarımızı sürdüreceğiz." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :