"Türkiye'deki üniversitelerde 15 bin Türkmen öğrenci var"

"Türkiye'deki üniversitelerde 15 bin Türkmen öğrenci var"

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev:- "Türkiye'deki üniversitelerde yaklaşık 15 bin Türkmen öğrenci var. Kardeş iki milletin çocukları olan Türkmen ve Türk öğrenciler, huzur ve güven içinde öğrenimlerini sürdürüyorlar"

GAZİANTEP (AA) - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Türkiye'deki üniversitelerde 15 bin Türkmen öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, kardeş iki milletin çocukları Türkmen ve Türk öğrencilerin huzur ve güven içinde öğrenimlerini sürdürdüklerini belirtti.

Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Amanlıyev, Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkmen öğrencilerin Türk üniversitelerinde öğrenimlerine sorunsuz devam ettiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Kardeş iki milletin çocukları olan Türkmen ve Türk öğrenciler, huzur ve güven içinde öğrenimlerini sürdürüyorlar. Biz de hem hal hatır sormak, hem de varsa isteklerini dinlemek üzere buradayız. Gaziantep Üniversitesi çok önemli ve kaliteli bir üniversite. O nedenle burada okuyan öğrencilerimiz çok şanslı."

Prof. Dr. Ali Gür de Büyükelçi Amanlıyev'e Gaziantep ve GAÜN hakkında bilgi verdi.

GAÜN'ün dünyanın 107 ülkesinden 4 bin 200 civarında öğrencisiyle uluslararası bir üniversite olduğunu aktaran Gür, "Bunlardan 87'si de Türkmen uyruklu gençlerimizden oluşuyor. Üniversitemiz, nicelik değil, niteliği, kaliteli eğitimi ön planda tutan bir eğitim anlayışıyla büyüyen bir üniversitedir." değerlendirmesinde bulundu.

Gür, Büyükelçi Amanlıyev'e GAÜN'de üretilen sedef kakma sandık hediye etti.

Amanlıyev, daha sonra beraberindeki heyetle onuruna verilen yemeğe katıldı, hukuk fakültesinde Türkmen öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :