Türkiye'deki Rus vatandaşları sandık başında

Türkiye'deki Rus vatandaşları sandık başında

Antalya'daki Rus vatandaşlar oy kullanıyor- Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Rogoza:- "Vatandaşlarımız koşa koşa sandık başına geldiler ve binden fazla kişi oyunu kullandı"

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşayan Rus vatandaşları, ülkelerindeki devlet başkanlığı seçimi için oy kullanıyor.

Kentte yaşayan Rus vatandaşlarının oy kullanabilmesi için Muratpaşa ilçesi Karaalioğlu Parkı'ndaki Rusya Başkonsolosluğunda sandık kuruldu.

Rus vatandaşların seçime yoğun ilgisi nedeniyle uzun kuyruk oluştu. Rus vatandaşlar, çocukları ve aileleriyle Başkonsolosluğuna gelerek oylarını kullandı.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri için vatandaşların oy kullandığını söyledi.

Antalya'da yaşayan Rusların kalabalık halde başkonsolosluğa gelerek oy kullandıklarını aktaran Rogoza, "Vatandaşlarımız koşa koşa sandık başına geldiler ve binden fazla kişi oyunu kullandı. Bir yoğunluk yaşanacağını bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Buraya gelen vatandaşlarımız ülkesinden uzakta olsa da vatani görevini yerine getiriyor. " dedi.

Rogoza, Türk makamlarına ve yetkililerine kendilerine verdikleri imkan için teşekkür ederek, minnettar olduklarını ifade etti.

Antalya'da resmi rakamlara göre 10 binden fazla Rus yaşadığını belirten Rogoza, Türklerin misafirperverliği, sevecenliği ve sıcaklığı nedeniyle burada kalan turistlerin olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balcı da bugünün Ruslar için çok önemli bir gün olduğunu, Rusların sadece cumhurbaşkanı seçmediğini, dünyada barışı ve huzuru seçtiklerini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e oy vereceğini belirten Balcı, "Çok mutluyum, Rusya çok iyi gidiyor ve buradan kendisiyle gurur duyuyoruz. Herkes burada ve inanılmaz bir katılım var çünkü herkes Rusya'nın geleceğini düşünüyor. Türkiye ve Rusya arasında çok önemli barış görüşmeleri var ve daha çok mutluyuz. Onun için yaşasın Sayın Putin, yaşasın Sayın Erdoğan." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :