Türkiye’de üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator aort anevrizması tedavisinde etkin rol oynuyor

Türkiye’de üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator aort anevrizması tedavisinde etkin rol oynuyor

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarının tedavisinde etkin rol oynuyor.

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarının tedavisinde etkin rol oynuyor.

Aort anevrizması, halk arasında aort damarındaki balonlaşma olarak bilinen bir durum olarak ön plana çıkıyor. Uzmanlar, vücudun en büyük damarı olan aortun kalp sol karıncığından çıktığı bölgede belirli bir bölgenin genişlemesi veya şişmesi sonucu ortaya çıktığına dikkat çekiyor. Ayrıca uzmanlar, aort anevrizmalarının zaman içinde büyüyebildiğini ve patlayarak ciddi sonuçlara neden olabileceğini belirtiyor. Zor bir tedavi süreci olan ve geleneksel tedavinin her zaman etkili olmadığı aort anevrizmaları, büyüdükçe aortun yırtılmasına ve hastaların hayatını kaybetmesine neden olabiliyor.

INVAMED'in geliştirdiği Stena Multi-Layer Flow Modulator tedavide etkin rol alıyor

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarının tedavisinde büyük bir teknolojik ilerleme sunuyor. Stena, son derece dayanıklı biyomedikal tel kullanılarak üretilmiş çok katmalı bir tübüler örgü yapısı içinde son derece esnek, uyumlu ve kendiliğinden genişleyebilen bir sistemle tasarlandı. Bu tasarımı sayesinde yerleştirildiği anevrizma bölgesinde uyum sağlıyor.

Aort anevrizmalarını tedavi etmek için tasarlanan Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort duvarının stabilizasyonunu sağlayarak anevrizmanın büyümesini durduruyor ve damarın içinde sağlıklı kan akışını düzenleyerek kanın sorunsuz bir şekilde taşınmasına yardımcı oluyor. En önemli özelliği olarak anevrizmanın küçülmesine yol açan patlamaları önleyen Stena, özel tasarımı sayesinde ana damara bağlı olan ve böbrek gibi hayati organlara kan sağlayan yan damarların açık kalmasını sağlayarak, bu organların zarar görmesini engelliyor. Aynı zamanda minimal invaziv bir implantasyon prosedürü ile yerleştirilebilen Stena, hastaların daha hızlı bir iyileşme süreci yaşamalarına imkanı tanıyor. Stena'nın her iki ucundaki tantalumdan yapılmış radyoopak işaretçiler, cerrahların stentin doğru bir şekilde yerleştirilmesini kolaylaştırıyor.

Öte yandan Stena Multi-Layer Flow Modulator, sağlık profesyonellerine de daha etkili bir tedavi seçeneği sunarak, aort anevrizmalarının tedavisinde yenilikçi ve etkili bir araç olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.