"Türkiye'de Tarımsal Üretim ve Gelecek Projeksiyonu" söyleşisi

"Türkiye'de Tarımsal Üretim ve Gelecek Projeksiyonu" söyleşisi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çelik:- "Dünyada ve ülkemizde son derece önemli gelişmelerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Siyasi ve ekonomi güç merkezinin Batı'dan Doğu'ya kaymaya başladı bir sürecin içerisindeyiz"

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Dünyada ve ülkemizde son derece önemli gelişmelerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Bu süreçler nedir diye bakacak olursak birçok şey saymak mümkün. Siyasi ve ekonomi güç merkezinin Batı'dan Doğu'ya kaymaya başladı bir sürecin içerisindeyiz." dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen, "Türkiye'de Tarımsal Üretim ve Gelecek Projeksiyonu" konulu söyleşiye katılan Çelik, Türkiye'nin bölgede çok önemli bir ülke konumunda olduğunu söyledi.

Çelik, dünya siyasetinin sürekli değişkenlik gösterdiğini ifade ederek, "Dünyada ve ülkemizde son derece önemli gelişmelerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Bu süreçler nedir diye bakacak olursak birçok şey saymak mümkün. Siyasi ve ekonomi güç merkezinin Batı'dan Doğu'ya kaymaya başladı bir sürecin içerisindeyiz. Tarih iyi incelendiği zaman, ekonominin ve siyasetin merkezi değişkenlik arz ediyor. Emperyalistlerin 100 yıldır hesaplarının güncellenmesinin yapılmaya çalışıldığı bir sürecin içerisindeyiz. Yine masada ittifak olup sahada iki yüzlülük gösteren büyük devletlerin gerçek yüzlerinin göründüğü bir süreci yaşıyoruz." diye konuştu.

Uluslararası kuruluşların, etkinliğini hemen hemen yitirdiği bir sürecin yaşandığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Suriye'de ve Irak'ta toprak bütünlüğünden yanayız, ülkelerin toprak bütünlüğünden yanayız, demelerine rağmen terör koridoru oluşturmak için aleni destek verildiğini gördüğümüz bir sürecin içerisindeyiz. Uluslararası kuruluşların etkinliğini hemen hemen yitirdiği bir sürecin içerisindeyiz. Uluslararası kuruluşlar bir karar alıyor, kimse dinlemiyor. NATO bir şey söylüyor, kimse uygulamıyor. İçeride 2019 seçimleri dolayısıyla yoğun bir çekişmenin, gerilim siyaseti sürecinin içerisindeyiz."

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarım, siyaset yapılmayacak bir alandır gençler. Siz de öyle yetişin, yani tarım o kadar önemli ki hiç siyaset yapılmaması gereken bir alandır. En milli konudur tarım, Onun için, tarım milli olmalı. Milli savunma, milli eğitim diyorsak bu topraklar şehit kanı ile sulandı. Sulanan bu toprakları korumaktan daha fazla milli olan bir şey olabilir mi? Tabii ki en milli şey olması gereken şey, tarımdır. Toprağın milliliği esastır. Onun için burada siyasetçilik, particilik meselesi çok gerilerde kalmalı. Tarıma bu gözle bakmalıyız ki eksiklerimizi gediklerimizi giderelim."

Söyleşiye, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :