"Türkiye'de Kadın" adlı karma sergi açıldı

"Türkiye'de Kadın" adlı karma sergi açıldı

Farklı disiplinlerden 40 sanatçıya ait 60 eserin yer aldığı sergi, 4 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Uygulamalı Endüstri Sanatları Yaygınlaştırma ve Olgunlaştırma Derneğince (UESYO) düzenlenen, "Türkiye'de Kadın" adlı karma sergi sanatseverlerle buluştu.

Serginin, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ndeki açılışında AA muhabirine açıklama yapan UESYO Başkanı Tayfun Tuncel, derneğin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Endüstriyel Sanatlar Yüksek Okulu Mezunları tarafından kurulduğunu söyledi.

Sergide 5'i hoca olmak üzere 40 sanatçının eserlerinin yer aldığını aktaran Tuncel, sergideki en genç sanatçının 55 yaşında olduğunu dile getirdi.

Tuncel, sanatçıların yıllar boyu edindiği birikimi eserlerine yansıttığını belirterek, "Sanatçılar birikimlerini şimdi 'Türkiye'de Kadın' başlığıyla herkesin görmesi için sergiliyor. Bu konuyu herkes kendi açısından değerlendirdi. Bazıları grafik, bazıları illüstrasyon, bazıları da yağlı boya eserler üretti. Bazıları ise farklı tekstil tekniklerini kullandı." diye konuştu.

Derneğin 4 yıl önce kurulduğunu ve sanat faaliyetlerini her zaman sürdüreceklerine dikkati çeken Tuncel, "Daha önce yapmayı planlıyorduk ama bazı olumsuz şartlardan dolayı bugüne nasip oldu. Bu sergiden sonra mayısın sonuna doğru 'İstanbul'da Yaşam' konulu bir karma sergi daha açacağız. O sergi biraz daha hazırlıklı ve profesyonel olacak." ifadelerini kullandı.

Toplumda kadının yerini sorgulamayı amaçlayan sergide, farklı tarzlarda 60 eser yer alıyor.

Sergi, 4 Nisana kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :