Türkiye’de ilk belge Konya Hidrolik’in

Türkiye’de ilk belge Konya Hidrolik’in

Türkiye’de ilk Belgelendirme Konya İl Koordinatörlüğü tarafından HİDROKON KONYA HİDROLİK MAKİNA SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ’de gerçekleştirildi

 

 

Türk Standardları Enstitüsünün yeni yayınladığı TS 13769 İş Yerleri- Karayolu Araçlarının İmal, Tadil ve Montajını Yapan Yerler İçin Kurallar’ standardından Türkiye’de ilk Belgelendirme Konya İl Koordinatörlüğü tarafından HİDROKON KONYA HİDROLİK MAKİNA SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ’de gerçekleştirildi.

26 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren Araçlarının İmal, Tadil ve Montajını hakkındaki yönetmeliğin 3. Bölüm 10. Maddesi gereğince Münferit tadilat belgesi alacak firmaların tadilat konusu ile ilgili Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunluluğu getirilmişti.

İlgili standarttan belge almak için TSE Konya İl Müdürlüğüne müracaat eden HİDROKON KONYA HİDROLİK MAKİNA SAN VE TİC LTD. ŞTİ, Konya il Koordinatörlüğü tarafından oluşturulan inceleme ekibince yapılan denetim sonucunda Türkiye’de bu belgeyi alan ilk Kuruluş olmuştur. Belge, TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş inceleme uzmanı İzzet Şen ve Seyit Yunus Oğuz tarafından HİDROKON KONYA HİDROLİK MAKİNA SAN VE TİC LTD. ŞTİ yetkililerine takdim edildi. 

turkiye’de-ilk-belge-konya-hidrolik’in-(1).jpg