"Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması

"Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması

SİVAS (AA) - Sivas'ta jandarma ve polis ekipleri, "Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması kapsamında kentin 11 noktasında trafik uygulaması yaptı.Uygulamalarda...

SİVAS (AA) - Sivas'ta jandarma ve polis ekipleri, "Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması kapsamında kentin 11 noktasında trafik uygulaması yaptı.

Uygulamalarda emniyet kemeri, sürücü belgeleri, araç tescil belgeleriyle araç plakalarının mevzuatta belirtilen standartlara uygun olup olmadığı denetledi.

Ticari araçlarda ise takaograflar incelenerek, sürücülerinin SRC belgeleri kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde eksik evrak ve sürücü belgesiz araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulandı. Sabah saatlerinde başlayan uygulamada, yaklaşık 2 bin aracın kontrol edildiği öğrenildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarma trafik ve emniyet trafik birimlerinin ülke genelinde ilk defa birlikte uygulama yaptığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Bundan sonra gerek şehir içinde şehir dışında jandarma ile beraber uygulama yaptığımızı görecekseniz. Bugün 3'ü şehir girişlerinde olmak üzere toplam 11 noktada jandarma ve polis ekiplerimiz uygulama yapıyor ve bu uygulamalarımızı saat 23.00'a kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :