Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'de

Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'de

TİM'in düzenlendiği program kapsamında Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'e geldi

MARDİN (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlendiği program kapsamında, Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'de bir araya geldi.

TİM'in organize ettiği 3 günlük gezi programı çerçevesinde Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'de buluştu. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, büyükelçilerin konakladığı otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, TİM'in yaptığı organizasyonla yaklaşık 65 ülkeden, ABD'den Cibuti'ye, Kuveyt'ten Gürcistan'a, Bosna'dan İran'a kadar Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisini Mardin'de 3 gün boyunca ağırlayacaklarını söyledi. 

Mardin'in ünü, özelliği ve güzelliğinin ülke dışına taştığını dile getiren Taşkesen, şöyle konuştu: 

"Program dahilinde Mardin, Midyat ve Hasankeyf gezileri var. Pazar günü büyükelçilere yönelik kahvaltılı bir tanıtım toplantısı olacak. Bu, ilimiz adına büyük bir imkan. Artık Mardin'in özelliği, ünü ve güzelliği ülke sınırlarını aştı. Mardin, Türkiye sınırlarına sığmıyor. Bundan sonraki tanıtımlarımızı ve turizm yatırımlarımızı yurt dışına yapacağız. Hedef kitlesi olarak yurt dışını alacağız. Çünkü Türkiye'de, Mardin'in özelliğini ve güzelliğini bilmeyen kalmadı. Sadece gelmeyenler kaldı." 

Taşkesen, TİM'in düzenlediği organizasyonun Mardin'in ülke dışına taşması için önemli bir fırsat olduğunu anlatarak, "Büyükelçiler, kendi ülkelerini etkileyeceklerdir. Bundan sonra çeşitli ülkelerden turistleri görmeye alışacağız" dedi. 

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar da gezinin Mardin'in tanıtımı ve ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı