Türkiye'de Eylül ayında hangi otomobil markası daha çok tercih edildi?

Türkiye'de Eylül ayında hangi otomobil markası daha çok tercih edildi?

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ait motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Rapora göre, otomobillerin kaydı ön planda, ancak motosikletler ve kamyonetler de dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Bu istatistikler, trafiğe kaydı yapılan taşıtların dağılımından, özellikle otomobillerin marka tercihlerine kadar detaylı bilgiler içeriyor.

Kaydı yapılan taşıt sayısı 28 milyonu geçti

Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı 28 milyon 183 bin 745 olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 47,7'sini motosikletler oluştururken, otomobiller yüzde 37,1'lik bir paya sahipti. Kamyonetler yüzde 8,8'lik bir oranla üçüncü sırayı aldı. Traktörler yüzde 3,7, kamyonlar yüzde 1,7, minibüsler yüzde 0,6, otobüsler yüzde 0,3 ve özel amaçlı taşıtlar ise yüzde 0,1'lik paylarla sıralandı.

Eylül ayına özel olarak bakıldığında, traktörler yüzde 8,6, özel amaçlı taşıtlar yüzde 8,3 ve minibüsler yüzde 7,1 oranında artış gösterdi. Ancak, kamyonetler yüzde 27,0, otomobiller yüzde 17,8, motosikletler yüzde 13,4, otobüsler yüzde 5,8 ve kamyonlar yüzde 1,4 oranında azaldı.

Yüzde 53'ü otomobil

Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 53,1'ini otomobiller oluşturdu. Motosikletler yüzde 17,2'lik bir payla ikinci sırada yer alırken, kamyonetler yüzde 15,8'lik bir oranla üçüncü sırayı korudu. Traktörler yüzde 7,7, kamyonlar yüzde 3,4, minibüsler yüzde 1,8, otobüsler yüzde 0,7 ve özel amaçlı taşıtlar yüzde 0,3'lük paylarla listede yer aldı.

Hangi otomobil markası önde

Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan 73 bin 684 adet otomobilin marka tercihlerine bakıldığında ise Renault yüzde 12,1'lik bir payla ilk sırayı aldı. Fiat yüzde 8,9, Volkswagen yüzde 7,6, Chery ve Opel ise yüzde 6,3'lük oranlarla sıralamada dikkat çeken diğer markalar oldu. Toplamda, diğer markalar yüzde 13,3'lük bir paya sahipken, birçok farklı otomobil markası da bu çeşitliliği temsil etti.

Türkiye'de motorlu kara taşıtları istatistikleri, Eylül ayındaki tercihleri ve trafiğe kaydı yapılan taşıtların dağılımını gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.