Türkiye'de elektrik kesintisi

Türkiye'de elektrik kesintisi

EBSO Başkanı Yorgancılar:

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan elektrik kesintisinin, yoğun elektrik kullanan sektörlerde ciddi zarara yol açtığını savunarak, bu zararın mutlaka telafi edilmesi ve durumla ilgili sağlıklı bilgi paylaşımı yapılması gerektiğini belirtti. 

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de sabah başlayan elektrik kesintisinde, en büyük zararı sanayi kuruluşlarının gördüğünü bildirdi.

Elektrik kesintisinin hem üretimi sekteye uğrattığını hem de milyonlarca dolarlık makinelere zarar verdiğini savunan Yorgancılar, şunları kaydetti: 

"Ne yazık ki, sebebi tam olarak açıklanamayan bir durum olarak yaşanılan kaos ortamı bugünün Türkiye’sine yakışmamıştır. Elektrik kesintisi üretimi sekteye uğratırken, milyonlarca dolarlık makinelere de zarar vermektedir. Belirsizlik, durumu daha da güçleştirmektedir. Elektriği yoğun kullanan belli sektörlerimiz kuşkusuz bu süreçte ciddi zarar görmüştür. Bu zarar mutlaka telafi edilmeli ve sağlıklı bilgiler bizlerle paylaşılmalıdır." 

Kaynak:Haber Kaynağı