Türkiye'de eğitim alacak Bosnalı öğrencilere oryantasyon

Türkiye'de eğitim alacak Bosnalı öğrencilere oryantasyon

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca verilen "Türkiye Bursları" kapsamında burs kazanan Bosnalı öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi

SARAYBOSNA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) uyguladığı "Türkiye Bursları" programı kapsamında Türkiye'de burslu eğitim almaya hak kazanan Bosna Hersekli 40 öğrenci için Yunus Emre Enstitüsü tarafından başkent Saraybosna'da oryantasyon programı düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve Türkiye'deki farklı üniversitelerden mezun olan Bosna Herseklilerce kurulan Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Erginay, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, YTB tarafından sağlanan bursların önemine işaret ederek, bu bursları almaya hak kazanan Bosnalı öğrencilerin Türkiye'nin farklı şehirlerinde, farklı bölümlerde eğitim alacaklarını söyledi.

Öğrencilerin Türkiye ile Bosna Hersek arasında "sosyal köprü" olduğunu kaydeden Erginay, burs kazanan öğrencilere eğitim hayatlarında başarı diledi.

Programda konuşan Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Yaman da burs kazanan öğrencilere başarılar dileyerek, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönüp Bosna Hersek'e faydalı bireyler olmaları temennisinde bulundu.

- "Türkiye'ye gideceğim için çok heyecanlıyım"

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim almaya hak kazanan Meryema Bahtaroviç (18), Türkiye'nin eğitim konusunda sunduğu imkanların son derece iyi olduğunu belirterek, "Türkiye'ye gideceğim için çok heyecanlıyım" dedi.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim alacak Edina Hasanbegoviç (18) de Türkiye'deki üniversitelerin çok kaliteli olduğunu söyledi ve Türkçe'yi çok sevdiğini, bu nedenle Türkiye'de eğitim almak istediğini kaydetti.

Oryantasyon programı kapsamında ayrıca TÜMED temsilcileri de öğrencilerin Türkiye ile ilgili sorularını yanıtladı. Programın devamında YTB tarafından hazırlanan Türkiye ve şehirleri ile ilgili sunum gösterildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı