"Türkiye'de Darbe Geleneği ve 28 Şubat" paneli

"Türkiye'de Darbe Geleneği ve 28 Şubat" paneli

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, İlim ve Fikir Kulübü, Üniversite Araştırma ve Kültür Kulübü ile Yeniler Kulübü iş birliğiyle...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, İlim ve Fikir Kulübü, Üniversite Araştırma ve Kültür Kulübü ile Yeniler Kulübü iş birliğiyle "Türkiye'de Darbe Geleneği ve 28 Şubat" paneli düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde "Türkiye'de Darbe Geleneği ve 28 Şubat" paneli yapıldı.

GENAR Araştırma Danışmanlık ve Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, panelde yaptığı sunumda,. 28 Şubat darbesini yapanların daha sonra devleti ekonomik ve sosyal alanda ele geçirmeye çalıştığını ifade etti.

28 Şubat döneminin başörtüsüne, dindarlara ve hükümete zulüm yapılan bir dönem olduğunu aktaran Aktaş, "Darbeler dış kaynaklı müdahalelerdir. Bundan 40 yıl önce istedikleri zaman hükümeti düşürüp ekonomimizi çökertip istediği zaman darbe yaparak ülkeyi fetret devrine sürükleyebiliyorlardı ancak bu milletin özünde bulunan sağlam değerler, 15 Temmuz’da buna engel olmuştur." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uysal da 28 Şubat darbesini toplumsal hareketler açısından değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de oynanmak istenen oyunla Suriye'de oynanmak istenen oyun aynıdır. Dünyada oluşan küresel ekonomik düzen, kendisine bağımlı ülkeler oluşturmaktadır. Bu bağımlılık sistemi askeri, sosyal ve kültürel bağımlılığı da beraberinde getirmektedir. Türkiye kendi silahını üretip, ekonomik ve sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkabildiğini 15 Temmuz'da net bir şekilde göstermiştir."

Paneli, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, kurum müdürleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci takip etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :