"Türkiye'de çalışanların yarısı kadın olmalı"

"Türkiye'de çalışanların yarısı kadın olmalı"

Edirne Valisi Şahin:-"Türkiye'de çalışanların yarısı kadın olmalı. Hanımların erkeğin arkasından gider tavırları yüzyıl öncede kaldı. Hanımlar erkeklerin dahi önünde olmalıdır"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kadınların çalışma yaşamında daha çok ön planda olması gerektiğini söyledi. 

Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Ticaret Borsasınca "Global Girişimcilik Haftası" dolayısıyla ETSO'da düzenlenen "Uluslararası Girişimcilik Konferansı"nda, kadınların her alanda etkin olmasının önemini vurguladı.

Kadınların bütün siyasi partilerin yönetim kurulu ve başkanlıklarında yer alması gerektiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Kadınlar belediye başkanlığında, belediye meclis üyeliklerinde, il genel meclisi başkanlığında, il genel meclisi üyeliklerinde mutlaka rol almaları lazım. Hiç çekinmeden bunlara katılmaları gerekiyor. Nüfusun yüzde 49,5'i hanım. Türkiye'de çalışanların yarısı kadın olmalı. Hanımların erkeğin arkasından gider tavırları yüzyıl öncede kaldı. Hanımlar erkeklerin dahi önünde olmalıdır. Hanımlar işlerine geldiğinde, 'Başarılı erkeğin arkasında hanım vardır' der. Ben yanında da olsun diyorum. Ne olur ki yani."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kadınların hayatı başlatan ve yaşamın sürmesini sağlayan varlıklar olduğunu belirtti.

Edirne'de kadın milletvekili olmamasından dolayı üzüntü duyduğunu aktaran Gürkan, "Niye belediye başkanı benim de bir kadın değil. Bir yerde estetik arıyorsanız, zarafet arıyorsanız, güzellik arıyorsanız orada kadının olması gerekiyor" dedi.

 

- "Üniversitelilerin girişimcilik oranı arttı"

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Kal ise Türkiye İstatistik Kurumunun 2012'de yaptığı araştırmaya göre, kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 30.2, erkeklerinse yüzde 71.8 olduğunu söyledi.

Kadın çalışanların erkeklerin yarısı kadar dahi olmadığını aktaran Kal, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği açısından kadın istihdam oranlarını erkeklerin bulunduğu seviyeye çekilmesi gerekiyor. Girişimcilik endekslerine baktığımızda, fırsata dayalı girişimciliğin eğitimle paralel olarak yükseldiğini, ihtiyaç kaynaklı girişimciliğin azaldığını görüyoruz. Üniversitelilerin girişimcilik oranı arttı. Yani üniversite mezunları girişimciliğin içerisinde yer aldı."

Konferansta, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu birer konuşma yaptı.

Etkinliğe, Bulgaristan ve Yunanistan'dan da kadın girişimciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :