Türkiye, Yemen'de sözde "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni tanımayacak

Türkiye, Yemen'de sözde "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni tanımayacak

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih tarafından oluşturulan sözde "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni...

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih tarafından oluşturulan sözde "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni tanımadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih tarafından oluşturulan sözde "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni tanımadığı belirtilerek, "Bu gayrimeşru yapılanmanın Birleşmiş Milletler aracılığında Yemen’deki soruna kalıcı siyasi çözüm bulunmasını amaçlayan çabalara katkısı olmayacağı açıktır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Yemen’de kamu düzeninin yeniden tesisi için meşru devlet otoritesinin tüm ülkede hakim kılınması ve bu amaçla uluslararası toplumun çabalarını meşruiyetin desteklenmesine yoğunlaştırması gerektiği kaydedildi.

Yemen'de, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), başkent Sana'da "Ulusal Kurtuluş Hükümeti" kurduğunu duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :