Türkiye-Yemen ilişkileri

Türkiye-Yemen ilişkileri

Yemen Başbakanı Bin Dağr:- "Türkiye, binlerce Yemenli aileyi bağrına bastı ve savaş nedeniyle yaralanan çok sayıda kişiye hastanelerinde tedavi imkanı sağladı"

RİYAD (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Levent Eler'i kabul etti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin Yemen'e verdiği destek ele alındı.

Başbakan Bin Dağr, Türkiye'nin, İran destekli Husilerin sebep olduğu savaş nedeniyle Yemen halkının yaşadığı sıkıntıları hafifletmek için yürüttüğü siyasi, diplomatik ve ekonomik çabaların yanında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türk Kızılayı üzerinden yaptığı insani yardımları takdir etti.

İki ülke arasında tarihi ilişkilerin olduğuna dikkati çeken Bin Dağr, "Türkiye, binlerce Yemenli aileyi bağrına bastı ve savaş nedeniyle yaralanan çok sayıda kişiye hastanelerinde tedavi imkanı sağladı." dedi.

Yemen hükümeti olarak Türkiye ile ilişkileri önemsediklerini vurgulayan Bin Dağr, söz konusu ilişkilerin geliştirilmesi ve terörle mücadele için çabaların birleştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, Yemen'in güven ve istikrarından yana olduğunu dile getiren Büyükelçi Eler, darbelere karşı meşru hükümeti desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin Yemen halkına insani yardım yapmaya devam edeceğini ifade eden Eler, geçen ocak ayında ülkenin geçici başkenti Aden kentinde yaşanan şiddet olaylarından dolayı üzüntülerini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :