Türkiye Yelken Şampiyonası Çeşme'de düzenlenecek

Türkiye Yelken Şampiyonası Çeşme'de düzenlenecek

- TYF Başkanı Akdurak:- "Milli ve olimpik takımlarımızın seçme kriterleri olan bu yarışmalarda en büyük önceliğimiz sporcularımıza emeklerinin karşılığını alabilecekleri güvenli ve adil bir yarış ortamı sağlamak"


İZMİR (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, bu sene Çeşme'de düzenlenecek milli ve olimpik takımların seçme kriterleri olan Türkiye Şampiyonası için güvenli ve adil bir yarış ortamı sağlayacaklarını bildirdi.

TYF'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Yelken Şampiyonası'nın 28 Mart-2 Nisan ve 3-8 Nisan'da Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Şampiyonada 7 sınıfta toplam 650 sporcunun mücadele edeceği, 28 Mart-2 Nisan'daki şampiyonada optimist ve laser sınıflarında, 3-8 Nisan'daki mücadelede ise 420-470, pirat, laser standart, finn ve rüzgar sörfü sınıflarında en iyilerin belirleneceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYF Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Şampiyonası öncesinde tüm yarışmacılara başarılar diledi. Şampiyon için hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Akdurak, şunları kaydetti:

"Milli ve olimpik takımlarımızın seçme kriterleri olan bu yarışmalarda en büyük önceliğimiz sporcularımıza emeklerinin karşılığını alabilecekleri güvenli ve adil bir yarış ortamı sağlamak. Yarış organizasyonlarımızın teknik kalitesini yükseltmek, spora ve sporcuya hak ettiği değeri vermek en büyük amacımız. Hedeflerimize ulaşmak için sportif yapılanmamızı büyük bir hızla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yelken sporunun geleceğe güvenle bakabilmesini sağlamak için kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz ve en büyük değerimiz sporcularımızla bir büyük aile olarak yol almaya devam ediyoruz. Türkiye Şampiyonası'nda görev alacak herkese ve sporcularımıza başarılar diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :