Türkiye yardım etti, Rus pilot ülkesine döndü!

Türkiye yardım etti, Rus pilot ülkesine döndü!

Rus basını, pilotun cesedinin Türkiye'nin yardımlarıyla ülkesine götürüldüğünü belirtti. Rusya Türkiye'den saldırıda kullanılan silahın cinsinin belirlenebilmesi için uçağın tüm parçalarının ele geçirilmesi için yardım istemişti.

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada cihatçılarla çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen militanlar tarafında sarılıncaysa bir el bombası ile kendini havaya uçurmuştu. Filipov'a ölümünden sonra Rusya Kahramanı nişanı verilmişti.

Rus basını da pilotun cesedinin Türkiye'nin yardımlarıyla ülkesine götürüldüğünü belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı da pilotun Rusya'ya getirilmesinde Türkiye'nin yardımı olduğunu ifade etti.

Bu arada uçağın düşürülmesini El Nusra bağlantılı cihatçı bir grup olan Heyet Tahrir el Şam üstlenirken, Suriye istihbarat servislerinin Filipov'un cesedinin cihatçıların elinden kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Filipov'un pilotu olduğu Su-25 uçağı, Rusya'nın Suriye'de cihatçı gruplara hava operasyonları düzenlediği Eylül 2015'ten bu yana bu ülkede cihatçılar tarafından düşürülen ilk savaş uçağı olarak kayıtlara geçti.