Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası

- Organizasyonun ilk etabında erkeklerde Kerem Dinçer, kadınlarda Bediha Şahintürk birinci oldu


ANTALYA (AA) - Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası'nın birinci etabı, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Türk Hava Kurumunun (THK), Uluslararası Havacılık Federasyonunun onayıyla düzenlediği Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası'nın birinci etabı, 700 metre yükseklikteki Yassıtepe'den atlayışlarla gerçekleştirildi.

Organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra KKTC ve Almanya'dan 42 sporcu katıldı. Sporcular, etapta yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra Kleopatra Plajı'ndaki noktaya iniş yaptı.

THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası'nın ilk ayağını Alanya'da gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Akyüz, "Bunu takip eden 4 ayağımız var. Yapılacak yarışlar sonunda 2018'in şampiyon takımı ve sporcuları belli olacak. Şampiyonlar uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil edecek." diye konuştu.

Alanya'daki organizasyona önemli sporcuların katıldığını ifade eden Bekir Akyüz, eylül ayında Süper Final ile şampiyonanın sona ereceğini belirtti.

THK Yamaç Paraşütü Pilot Öğretmeni Ergun Ulu ise 5 etaptan oluşan şampiyonada KKTC ve Almanya'dan da takımların yarıştığını kaydetti.

Alanya etabında erkeklerde Kerem Dinçer, birinciliği elde ederken, Serhad Karaduman ve Umut Akçıl ikinciliği paylaştı. Kadınlarda ise birinciliği Bediha Şahintürk, ikinciliği Selin Altun, üçüncülüğü de Sibel Mutlu kazandı. Takımlarda Kuzey Kıbrıs Takımı birinci, Adana Yamaç Paraşütü Spor Kulübü ikinci, THK Eskişehir İnönü Havacılık Kulübü üçüncü oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :