Türkiye Wushu Şampiyonası'na doğru

Türkiye Wushu Şampiyonası'na doğru

Türkiye Wushu Federasyonu Asbaşkanı Genç:- "Mili takım düzeyinde uluslararası alanda wushu ile ilgili dolu dolu bir organizasyon yılı olacak. Bunun da seçmesinin yapılacağı Türkiye Wushu Şampiyonası'na 2 bin sporcunun katılımını bekliyoruz"

ORDU (AA) - Türkiye Wushu Federasyonunca 15-24 Şubat'ta Antalya'da Türkiye Wushu Şampiyonası düzenleneceği bildirildi.

Türkiye Wushu Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15-24 Şubat'ta yapılacak Türkiye Wushu Şampiyonası'nda, bay ve bayan kategorilerinde yaklaşık 2 bin sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Şampiyonanın, kendileri açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayan Genç, "Çünkü büyüklerin Avrupa şampiyonası var. Gençlerin dünya şampiyonası var. Yine taolu branşında gençler ve büyüklerin geleneksel dünya şampiyonası var. Dolayısıyla mili takım düzeyinde uluslararası alanda wushu ile ilgili dolu dolu bir organizasyon yılı olacak. Bunun da seçmesinin yapılacağı Türkiye Wushu Şampiyonasına 2 bin sporcunun katılımını bekliyoruz" dedi.

Genç, milli takımın şampiyonada belirleneceğine dikkati çekerek, "Dünya ve Avrupa Şampiyonlarına katılacak milli takımımızın aday kadromuzu burada seçeceğiz. Bu anlamda da dünya ve Avrupa Şampiyonasına gitmek için sporcularımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Wushu sporunun 67 ilde aktif olarak yapıldığının altını çizen Genç, bu illerin tamamından şampiyonaya katılımın beklendiğini ve son yılların en kalabalık organizasyonlarından biri olacağını belirtti.

- "Wushuda hızlı gelişen ülkeler arasındayız"

Genç, Türkiye'nin, wushuda dünyanın en hızlı gelişmekte olan ülkelerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Altyapı çalışmaları ve üst düzey milli takım sporcularının aldığı derecelere bakıldığında hızlı gelişen ülkeler arasındayız. Çünkü her gittiğimiz şampiyonada her kategoride madalyaya oynuyoruz. Türkiye'nin wushuda artık bir söz sahibi olduğunu kabul etti. Sıralamaya baktığımız zaman genelde Asya ülkeleri daha başarılı. Ancak sıralamada geçtiğimiz Asya ülkeleri var. Özellikle bazı kategorilerde solladığımız ülkeler var. Çin bu sporda en iyi olan ülke. Ardından Rusya, Endonezya, İran iyi. Biz de iyiler arasında olan bir ülkeyiz. Türk sporcuları çıktığında rakipleri artık çekiniyor. Bunu da rahatlıkla söyleyebilirim."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :