Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası

Türkiye genelinden 537 sporcunun katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası, Erdemli'de başladı- Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takıma girmeye hak kazanacak

MERSİN (AA) – Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası, Mersin’in Erdemli ilçesinde başladı. 

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Kargıpınarı Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen şampiyona öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakalarda dereceye giren sporcuların Türk milli takımına seçileceğini ve ardından dünya şampiyonaları için kampa alınacaklarını söyledi.

Türkiye’de ilk kez açık havada böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurt, müsabakalara Türkiye genelinden 537 sporcunun katıldığını belirtti. 

Şampiyonanın 4 farklı kategoride yapılacağını anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"Bayanlar Bikini, Fitness, Bodyy Fitness, Vücut Geliştirme ve Klasik Vücut Geliştirme kategorilerinde yapılacak. Seçmelerde başarılı olan sporcular, El Salvador, Sırbistan, Güney Kore ve İspanya’da yapılacak dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek. Vücut geliştirme ve fitness sporuna her geçen gün ilgi artıyor. Bunun en güzel göstergesi ise Erdemli’de başlayan şampiyonaya olan ilgi. Artık ülke genelinde vücut geliştirme ve fitness sporunun özellikle gençler tarafından benimsenerek yapılmaya başlaması bizleri mutlu ediyor."

Şampiyona, 7 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı