"Türkiye ve Rusya arasındaki vize rejimi çok gereksiz"

"Türkiye ve Rusya arasındaki vize rejimi çok gereksiz"

Rodina Partisi Başkanlık Kurulu üyesi Biryukov:- "Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesini göz önünde bulundurursak vizelerin kalkması lazım. Umuyorum ki bürokratik mekanizma bu noktada doğru adımlar atar. Şunu düşünüyorum, Türkiye ve Rusya arasındaki vize

İSTANBUL (AA) - Rusya'nın Rodina Partisi Başkanlık Kurulu üyesi ve Enformasyon-Politika Dairesi Başkanı Fedor Vladimiroviç Biryukov, "Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesini göz önünde bulundurursak vizelerin kalkması lazım. Umuyorum ki bürokratik mekanizma bu noktada doğru adımlar atar. Şunu düşünüyorum, Türkiye ve Rusya arasındaki vize rejimi çok gereksiz ve faydasız." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığında Rusya'nın Rodina Partisi Başkanlık Kurulu üyesi ve Enformasyon-Politika Dairesi Başkanı Fedor Vladimiroviç Biryukov, Başkanlık Kurulu üyesi, Genel Başkan Danışmanı Aleksey Valeriyeviç Ryleev ve Gençlik Kolları Başkanı Vladimir Aleksyeviç Laktyuşin ile Türkiye-Rusya ilişkilerine dair basın toplantısı düzenledi.

Rodina Partisi adına konuşan Biryukov, Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'e bu daveti için teşekkür ederek, çok içerikli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Partiler arası diyaloğu güçlendirmek ve ilişkiyi stratejik ortaklığa yönelik geliştirmek istediklerini belirten Biryukov, "Bizim partilerimiz aynı ismi taşıyor. Aynı bakış açısına sahibiz. Hükümetlerimizi etkilemek için yeni bir mekanizma lazım. Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesi için jeopolitik düşmanlarla ortak mücadele sürdürmek ve Avrasya entegrasyonun güçlendirilmesi, Atlantik'e (NATO) karşı Avrasya Birliği, bizim partilerimizin temel prensibidir." ifadelerini kullandı.

Birkuyov, bu görüşmenin Türkiye-Rusya'nın yakınlaştığı bir dönemde gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de önemli olaylar oluyor şu an. Türkiye, yanlış olan Atlantik (NATO) yoldan çıkıp Avrasya'ya yönünü çevirdi. Türkiye kendi milli yolunu buldu ve 20. yüzyıl ideolojisine büründü. Bu çok önemli bir süreç ve Avrasya'nın güvenlik açısından da yeni total değişimlere yol açacağına düşünüyoruz. Vatan Partisi'nin fikirleri Türk halkı tarafından daha çok benimsenecek, gelecek olan hükümet için yol gösterici fikirlerdir. Vatan Partisi'nin siyasi bir zafere ulaşmasını istiyoruz. Bunun için bütün tarihsel koşullar oluşmuştur. Rodina Partisi, Vatan Partisi'ni silah arkadaşı olarak görüyor. Her iki parti de kendi ülkesinde vatan savaşını veriyor. Avrasya entegrasyonu içerisinde ABD'nin barbarca içişlerimize karışmasına karşı mücadele ediyoruz. Şu anki siyasi süreç tarihsel anlam içeriyor."

Biryukov, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için vize konusunun sorulması üzerine ise "Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesini göz önünde bulundurursak vizelerin kalkması lazım. Umuyorum ki bürokratik mekanizma bu noktada doğru adımlar atar. Şunu düşünüyorum, Türkiye ve Rusya arasındaki vize rejimi çok gereksiz ve faydasız." cevabını verdi.

Rusya'nın PYD'yi yanına çekme projesinin sorulmasına "Rusya, hiçbir zaman terör örgütlerini kendi kontrolüne almaz, onlarla mücadele eder." cevabını veren Biryukov'a, Rusya'nın PKK/PYD'yi terör örgütü olrak tanımadığının hatırlatılması üzerine ise, "Öncelikle bu soru, diplomatlara yöneltilmelidir. O veya bu örgütün terör örgütü olarak tanımlanması her zaman tartışmalı bir konudur." diye konuştu.

Rodina Partisi heyetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise dünya, bölge ve Türkiye-Rusya gerçekleri zemininde görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Türkiye-Rusya vatanseverliğinin dünyanın yakın geleceğinde son derece etkili roller oynayacağını savunan Perinçek, şöyle konuştu:

"Yeni bir dünya kuruluyor. Bu çok önemli. Türkiye ile Rusya, bu yeni dünyanın kuruluşundaki en etkili 3-4 ülkeden ikisidir. Zaten 21. yüzyıla baktığımızda bizim İstiklal Savaşımız ve Rus Devrimi, bunlar dünyanın kaderini değiştiren roller oynadılar. Şimdi de yine Türkiye ve Rusya'nın dünyanın geleceğinde belirleyici olduğu bir döneme girmiş olduğumuzu görüyoruz. Atlantik (NATO) çağı bitti. Atlantik, ABD'nin efendilik iddiasının yer aldığı o dönem arkada kalmıştır. Şimdi dünya Avrasya çağına girmektedir. Yeni bir dünyadır. Bu Avrasya çağında Asya'nın öbür ucunda, Avrupa'nın Atlantik(okyanus) kıyılarına kadar İngiltere, Almanya ve Fransa da dahil olmak üzere bu ülkelerin kaderlerinin birleştiğini ve ABD'nin tek kutuplu dünya iddiasının artık sonuna geldiğimizi görüyoruz."

Perinçek, Avrasya'nın dünyanın geleceğini belirlediği çağda devletlerin bağımsız olacağını söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada Türkiye ve Rusya, ön cephededir. ABD'nin "ikinci İsrail" kurma çabaları, Irak'ı işgal, arkasında Suriye'yi karıştırma ve bugün Suriye'nin kuzeyindeki büyük mücadeleler yeni bir dünyanın habercileridir ve burada Türkiye ile Rusya'nın silah arkadaşı haline geldiğini görüyoruz. İki parti olarak şu noktada birleştik, Türkiye'nin; Irak, İran ve Suriye ile işbirliği Rusya ile işbirliği yeni dünyanın kuruluşunda tayin edici önemdedir. Rusya başta olmak üzere bütün dostlarımız Türkiye'nin Suriye ile işbirliğine her alanda yaymasını dört gözle bekliyorlar. Türkiye-Rusya ilişkilerinin anahtarı aynı zamanda Suriye'den geçtiğini de öğrenmiş bulunuyoruz. Rodina Partisi, Rusya Devleti, toplumu üzerinde etkili bir parti."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :